fbpx

Varusteet

Haglöfs Rugged Mountain 60 -rinkka on jämäkkä kantolaite

Haglöfsin vuoristoon suunnitellun uutuusrinkkasarjan
ominaisuuksista ei ole haittaa tunturissakaan.

Haglöfs rugged Mountain 60 -rinkka
Haglöfs Rugged Mountain 60 -rinkka on suunniteltu vuoristoon, mutta toimii hyvin tunturissakin.

Rugged Mountain on tuttu nimi Haglöfsin housujen puolelta. Nyt kulutusta ja rajumpaakin käyttöä kestävä mallisto laajentuu rinkkojen puolelle. Testasimme Haglöfs Rugged Mountain 60 -rinkkaa.

Heti rinkan selkään nostaessa huomaa, että se on tehty suuremmillekin kuorimille. Painopiste asettuu lähelle selkää. Selkäpaneelin pituus on säädettävissä. Sen kummempia tuuletuksia ei selkäpaneeliin ole sijoitettu, jolloin rinkan painopiste asettuu hyvin lähelle selkää.

Jämäkät toppaukset selässä, olkaviilekkeissä ja lantiovyössä eivät ole järin paksut, mutta ovat riittävän mukavat ja tukevat.

Käytetyt kierrätysmateriaalit vaikuttavat yhden yön talvivaelluksella ja tämän kesän vajaan viikon Lapin vaelluksen perusteella kestäviltä.

Rinkan kiristykset sopivat hyvin myös käytettäväksi paksujen hanskojen kanssa esimerkiksi talvella.

Deniereitä ei ole säästelty turhaan. Kuvan rinkan musta kangas on 200 denierin polyamidia ja harmaa 500 denierin.

Rinkan sivutaskuihin ja etupuolen isompaan taskuun on valittu herkän joustokankaan sijaan sama tukeva kangas kuin muussakin rinkassa. Rinkan pohja on vielä pykälää vahvempaa kangasta.

Taskujen avaaminen tapahtuu ohuesta nailonhihnasta tehdyistä vetimistä. Kiristäminen toimii yksinkertaisella työntöliikkellä. Niiden käyttö on helppoa myös talvella paksumpien hanskojen kanssa.

Haglöfs Rugged Mountain 60 -rinkan suurin osasto rullattaan kuivapusseista tutulla tavalla auki ja kiinni. Rinkka ei kuitenkaan ole vedenpitävä.  Rullattava suu mahdollistaa rinkan ylipakkaamisen tiettyyn pisteeseen asti.

Rinkan rullattava suuaukko
Rinkan rullasuu helpottaa ylipakkaamista. Kun tavaraa on paljon, suu jää vähemmälle rullaukselle ja kun tavaraa on vähän, sen voi rullata pitkälle alas.

Tavaroihin pääsee käsiksi myös rinkan alaosan pitkän vertoketjun kautta.

Rinkan irrotettavasta hupusta löytyy reilun kokoinen tasku.

Sadesuojaa ei rinkan mukana toimiteta, joten sellainen on hankittava erikseen.

Huppu irtoaa muovisolvilla ja rinkkaan kiinni jäävät osat on mahdollista irrottaa rinkasta pujottamalla. Kaikkien hihnojen päät on myös varustettu kumilenkeillä, joiden avulla sinne tänne lepattavat hihnat saa pyöritettyä näteiksi rulliksi.

Rinkan rullalle pyöritetty hihna
Kaikki hihnat on mahdollista pyörittää siistille rullalle.

Tämä estetiikaltaan suhteellisen riisuttu rinkka on suunniteltu vuoristo-oloihin. Vaikka mielessä ei olisikaan kasitonnisten huiputtaminen, Rugged Mountain -rinkka on jämäkkä mutta nykyaikainen vaihtoehto Suomen oloihin vuoden ympäri. Sillä kantaa taakan kovemmissakin oloissa.

Rugged Mountain -sarjasta löytyy myös isompi 75-litrainen malli. Molemmat koot ovat saatavilla naisten mallina, jolloin nimen perästä löytyy Q-kirjain. Näissä malleissa lantiovyö ja olkaviilekkeet on muotoltu eri tavoin paremman istuvuuden varmistamiseksi.

Lue myös: Kuoritakki ja -housut testissä Lemmenjoella: Uudistuneet Haglöfs L.I.M-kuorivaatteet vakuuttivat