fbpx

UutisetVarusteet

Lämpöä tuuliseen tunturiin – Haglöfsin Nordic Expedition Down Hood sopii vaativille vaelluksille

Haglöfsin Nordic Expedition Down Hood -takki on mielenkiintoinen uutuus untuvatakkimarkkinoilla.

Untuvatakeista kirjoittaminen on joskus hitusen hankalaa. Ne ovat usein melko samanlaisia ja pienet erot syntyvät materiaaleista ja taskujen lukumäärästä.

Haglöfsin Nordic Expedition Down Hood -takki on siksikin mielenkiintoinen uutuus. Siitä löytyy kirjoitettavaa.

Parka-mallisen takin lämpimyys tulee 800 fp:n untuvasta ja grafeenia sisältävävästä Mimic PLATINUM -eristeestä. Kun aiemmin kirjoitin Retki-lehteen grafeenin käyttämisestä eristeenä, herätti se epäileviä kommentteja keskustelupalstoilla. Onko siitä muka jotain oikeaa hyötyä? No on siitä. Kokemuksia materiaalista on saatu enemmän ja grafeeni tosiaan levittää lämpöä nopeammin eri puolille vaatetta. Lisää tietoa siitä löytyy valmistajan sivuilta.

Takissa on kolmikerroksinen Proof-kalvo. Haglöfs ei esittelyteksteissään lupaa täyttä vedenpitävyyttä, mutta käytännössä takki on ainakin hyvin vettähylkivä. Untuva on käsitelty niin, että se lämmittää ja pysyy kuivana 10 000 tuntia kosteissakin oloissa. Siinä auttaa kalvon hengittävyys, sillä lämmin untuvatakki kostuu myös sisäpuolelta helposti, kun hiihdetään tai kiipeillään ja keho tuottaa lämpöä.

Takki sopii hyvin esimerkiksi hiihtovaellukselle kylmissä oloissa. Hengittävyyttä tarvitaan silloinkin ja takin vetoketjun voikin avata kokonaan. Etuosassa on kaksi kiinnikettä, joiden avulla takki pysyy hyvin hartioilla, eikä valahda.

Kainaloissakin on säädettävät ilma-aukot.

Säätöjä löytyy myös hupusta, helmasta, rinnasta ja vyötäröltä.

Takin helmassa on vahvike, jonka voi avata ja voilà, siinä onkin istuma-alusta.

3 x parhaat

Monipuolisilla säädöillä takin saa istumaan napakasti.

Etuosan hakasilla takki pysyy kuosissa, vaikka vetoketju on avoinna.
Hupun lippa on tukeva ja suojaa hyvin.
Säädöt ovat monipuoliset.