fbpx

Uutiset

Sillat pysyvät suljettuina Hossan ja Repoveden kansallispuistoissa

Metsähallituksen Luontopalvelut on saanut päätökseen riippusiltojen tarkastuksen. Tarkastuksessa ei ilmennyt tarpeita sulkea lisää siltoja. Tällä hetkellä suljettuina ovat Lapinsalmen riippusilta Repoveden kansallispuistossa sekä Julma-Ölkyn ylittävä silta Hossan kansallispuistossa.

Riippusillat otettiin tarkasteluun sen jälkeen, kun Hossan kansallispuistossa sijaitsevan Julma-Ölkyn sillasta löytyi vaurioita talvenjälkeisessä tarkistuksessa. Silta suljettiin käytöstä toukokuun lopussa.

Tarkastuksen kuluessa Sotajoen riippusilta Hammastunturin erämaassa otettiin kuntotarkastuksen ajaksi pois käytöstä kesäkuun alussa. Silta avattiin uudelleen retkeilijöiden käyttöön kesäkuun viimeisellä viikolla.

Tällä hetkellä Luontopalveluiden retkeilykohteilla suljettuina ovat virtaisan Lapinsalmen ylittävä riippusilta Repoveden kansallispuistossa sekä Julma-Ölkyn järven ylittävä riippusilta Hossan kansallispuistossa.

Siltojen sulkemisesta huolimatta Repovedellä ja Hossassa pääsee retkeilemään monipuolisesti ja kansallispuistojen reitit ovat kuljettavissa. Repovedellä retkeilijät pääsevät kesällä Lapinsalmen yli ylitysveneellä. Ylitysvene kulkee heinäkuussa joka päivä klo 10–18 välisenä aikana.

Hossassa Julma-Ölkyn ympäristössä pääsee retkeilemään järven molemmilla puolilla. Patikointiin suositellaan itäpuolta, jonka maasto on helppokulkuisempaa kuin länsipuolella.