fbpx

Uutiset

Varausnuotiopaikka Kurjanrahkan kansallispuiston kainalosta

Tulistelumahdollisuudet lisääntyvät ja palvelut monipuolistuvat Kurjenrahkan kansallispuiston maisemissa, kun Nuotiomaailma avataan. Varattavat nuotiopaikat palvelevat yksittäisiä retkeilijöitä ja ryhmiä kesäkuun alusta syyskuun loppuun.

Yksittäisiä varattavia nuotiopaikkoja on eri kansallispuistoissa, mutta useamman nuotiopaikan keskittymiä ei taida Suomessa juuri olla.

Kurjenrahkan kansallispuiston maisemiin avataan kesän alussa Nuotiomaailma, josta yksittäiset retkeilijät ja ryhmät voivat varata nuotiopaikan kesäkuun alusta syyskuun loppuun. Nuotiomaailman toteutuksesta vastaa Reppuretki yhteistyössä Auran kunnan kanssa.

Uuden palvelun takana on eräopas Olli Järvenkylä, joka oli jo muutaman vuoden ajan kehitellyt ajatusta vuokrattavista nuotiopaikoista ja etsinyt siihen sopivaa paikkaa.

”Palaset loksahtivat kohdalleen, kun vierailin Auran kunnan virkistysalueella Koivuniemessä”, Järvenkylä kertoo.

Kurjenrahkan Nuotiomaailman kuusi nuotiopaikkaa sijaitsevat kompaktilla alueella, jonka ympärille Kurjenrahkan kansallispuisto levittäytyy. Kurjenrahkan kansallispuiston suosituin reitti, kuuden kilometrin mittainen Savojärven kierros kulkee aivan Nuotiomaailman vierestä.

Puolen tunnin ajomatkan päässä Turusta sijaitseva Kurjenrahkan kansallispuisto on yksi Varsinais-Suomen suosituimmista retkikohteista. Viime vuonna sinne tehtiin lähes 68000 käyntiä. Alueen varsin vaatimaton palvelutarjonta monipuolistuu Nuotiomaailman varaustulipaikkojen myötä.

Kurjenrahkan Nuotiomaailma on avoinna kesäkuun alusta syyskuun loppuun päivittäin kello 10-22. Eri kokoiset tulipaikat varataan osoitteesta reppuretki.fi/nuotiolle. Nuotiolle kaipaava retkeilijä saa verkkokaupasta itselleen varauskoodin, jonka avulla hän saa käyttöönsä oman nuotiopaikan, polttopuut, sytytystarvikkeet ja muut mahdolliset tilaamansa lisätarvikkeet. Henkilökunta on paikalla useimmiten viikonloppuisin ja kiireisimpinä ajankohtina.

Nuotiomaailman nuotiopaikat ovat erilaisia. Osa niistä soveltuu pienelle ja osa isommalle porukalle.

Retkeilijäryhmät, partiolippukunnat ja organisaatiot voivat tarvittaessa varata Nuotiomaailman koko alueen omaan käyttöönsä. Yöpyminen Nuotiomaailman alueella on mahdollista, mutta siitä on sovittava erikseen.

Tulipaikkojen vuokraamisen lisäksi Nuotiomaailmassa on suunnitteilla kesälle muutamia tapahtumia ja kursseja. Tulistelun ja retkikokkailun lisäksi Nuotiomaailmassa voi kokeilla ja harjoitella erä- ja retkeilytaitoja. Vuokrattavissa on muun muassa erilaisia tulussettejä ja risukeittimiä. -Bushcraft-kulmauksesta löytyy perinteinen nuotio kolmijalalla ja kivikehällä. Avotulen ympärille mahtuu esimerkiksi pari kolme laavua ja louetta, Järvenkylä vinkkaa.

Perille Nuotiomaailmaan pääsee myös ilman omaa autoa. Osa Fölin linjoista liikennöi Turusta Kurjenrahkan kansallispuistoon joka päivä 3.6.–4.8. Syksyllä Föli tuo kansallispuiston maisemiin lauantaisin ja sunnuntaisin aina lokakuun loppuun.