fbpx

Varusteet

3F UL GEAR Trajectory: Rinkka budjettitietoiselle grammanviilaajalle

3F UL GEAR:in Trajectory-rinkka on mielenkiintoinen vaihtoehto keveyttä tavoittelevalle retkeilijälle.

Rinkka maassa

Vaellusvarusteiden keveys on perinteisesti kulkenut käsikädessä korkean hankintahinnan kanssa, mutta markkinoille tulee hiljaksiin myös edullisemman hintaluokan valmistajia. Testasimme hieman päälle 200 euron hintaisen 3F UL Gear Trajectory -rinkan.

Rinkka on tilavuudeltaan 55 litraa. Kapasiteettia saa kasvatettua kiinnittämällä varusteita ulkopuolisiin joustonaruihin ja kiinnityspisteisiin.

Rinkkaa valmistetaan kolmella selän pituudella: S, M ja L, sekä kahdella vyötärön koolla: alle 85 cm (S) sekä yli 85 cm (L).

Painoa rinkalla on kokovalinnasta riippuen vain 885-930 grammaa! Testattavana oleva rinkka oli kokoa L.

Rakenteeltaan rinkka noudattelee muista kevytrinkoista tuttua kaavaa. Reppuosa on päältä avattava ja säkkimäinen, ja sulkeutuu rullaamalla kuivapussin tapaan. Pakkaaminen tapahtuu siis vain yhtä kautta.

Rinkan irrotettava lantiovyö
Irrotettava lantiovyö tekee rinkasta hetkessä esimerkiksi kaupunkirepun.

Repussa on siirrettävä rintaremmi, sivutaskut vesipulloille, säädettävät olkaviilekkeet, tasapainoremmit ja taskut lantiovyössä. Lantiovyö on täysin irrotettavissa.

Etuosassa on suuri, venyvä verkkotasku ja joustonaruja ulkopuolisen taakan kiinnittämiseen. Selkäosan jäykistävät kaksi alumiinista, pystysuuntaista rankaa.

Rinkan verkkotasku
Venyvä verkkotasku tarjoaa lisää pakkausmahdollisuuksia.

Keveyttä on haettu ohuemmilla materiaaleilla sekä rakenteen yksinkertaistamisella. Taskuja, remmejä ja vetoketjuja on niukasti. 3F UL antaa Trajectory-rinkalleen mukavan kantamuksen maksimipainoksi 18 kiloa. Testimme mukaan paino kulkee tasapainoisesti mukana.

Ensivakutelma rinkasta on kaksijakoinen. Keveys ja ulkomuoto eivät heti vakuuta, mutta lähemmässä tarkastelussa on todettava, että rinkan viimeistely on odotettua parempaa. Ompeleet ovat siistit ja materiaalit tasalaatuisia.

Rinkan materiaalia
Rinkan päämateriaali on ohutta, mutta kestävän tuntuista.

Laatutuntumaa ei voi moittia, kunhan muistaa kevytvarusteiden realiteetit: kaikki on ohuempaa ja hennompaa. Valmistajasta ei valitettavasti paljoa tietoa löydy, joten ekologisuudesta ei voi todeta mitään. 3F UL:n varusteet valmistetaan Kiinassa.

Trajectory-rinkka on kokonaisuudessaan iso yllätys. Se vaikuttaa toimivalta ja hyvin tehdyltä, sekä suoriutuu kantolaitteena todella hyvin. Jos etsinnässä on ultrakevyt rinkka, on 3F UL Trajectory erittäin varteenotettava vaihtoehto.