fbpx

Varusteet

Muuntuvaa mukavuutta – Testissä Lundhags Sarek Pro 75 L -rinkka

Hulppeat yli- ja alipakkaamisen mahdollisuudet täydentävät laajasti säädettävän kantojärjestelmän.

Lundhags Saruk Pro 75 L -rinkka nojaa puuhun

Lundhags Saruk Pro 75 L -rinkan nimi on varustettu termillä Regular Short. Ruotsalainen uutuusrinkka on suunniteltu 160–180 senttimetriä pitkälle taivaltajalle. Retuutimme sitä viidellä yhden yön vaelluksella testiryhmän koostuessa tanakalla keskivartalolla siunatusta miehestä ja 14-vuotiaasta, sirosta tytöstä.

Kantojärjestelmä mukautui molemmille testaajille. Alumiinirunkoisen kantojärjestelmän selänpituutta voi säätää kilpailijoiden tavoin. Nerokkaaksi säätömahdollisuudet muuttuvat lantiovyön kohdalla: vyön pehmikkeet on kiinnitetty tarrakankailla paikoilleen ja niitä voi siirtää vyötärön mittojen mukaan.

Lundhags Sarek Pro 75 -rinkan lantiovyö
Lantiovyön pehmikkeiden paikkaa säädetään kulkijan mukaan.

Kantojärjestelmä säätyy kulkijan mittoihin, mutta tämän lisäksi rinkan säilytystilat mukautuvat tarpeiden mukaan. Joustavat sivu- ja etutaskut keräsivät kiitosta. Rinkassa on juomavalmius ja sadehuppu.

Ylikuormaaminen onnistuu useiden kiinnityspisteiden ja hihnojen avulla. Olkaviilekkeiden ja etupuolen kantokahvan juureen sijoitettuihin lenkkeihin voi ripustaa pikkurepun tai muun täydentävän pakaasin.

Lundhags Sarek Pro 75 -rinkan vyötasku
Pohjan vetoketjun avaaminen tuplaa lantiovyön taskun tilavuuden.

Rinkka ihastuttaa – muuten testaukseen olisi riittänyt yksi retki. Materiaalit ovat kierrätettyjä ja tuotetiedoista löytyvät Bluesign- ja Ökotex-merkinnät.

On siinä silti jotain ärsyttävääkin. Kestävyyden nimissä lähes kaikki soljet on korvattu nauhalenkkiin pujotettavilla koukuilla. Rintaremmin koukun pujottaminen alkaa vähitellen sujua viiden vaelluksen jälkeen.

Lundhags Saruk Pro 75 L -rinkan kantokahva
Rinkan etupuolen kantokahva helpottaa taakan siirtelyä leirissä.

Laatu maksaa, joten Lundhagsin uutuudesta pitää keventää pankkitiliä hieman yli 400 euron verran. Hyvästä alennuskampanjasta tuotteen saa hankittua selvästi edullisemmin. Saruk Pro -rinkkaa valmistetaan myös 60 ja 90 -litran vetoisina. Siinä on jokaiselle jotakin.