fbpx

Varusteet

Testissä telttasauna – Arctinar Arctisauna tarjoaa pehmeitä löylyjä

Testaamamme Arctinarin Arctisaunan löyly on erittäin miellyttävä, mutta logistiikka hieman haastava.

Arctinarin Arctisauna -telttasauna

Olen usein tullut huokailleeksi vaelluksella tai sen päätteeksi: ”Kunpa nyt pääsisi saunaa.” Kotimaisen Arctinarin Arctisauna mahdollistaa tämän, ainakin periaatteessa.

Arctisaunan kiuas painaa vesiastian ja hormin kanssa 25 kiloa. Teltta ja sen tukiranka painaa toista kymmentä kiloa. Siihen päälle vielä taittuvat lauteet, joille kertyy painoa myös toistakymmentä kiloa. On melko selvää, ettei tätä pakettia noin vain kannella mukanaan. Kokonaisuus haukkaa helposti henkilöauton tavaratilan.

Kahdella puolin telttaa olevat kirkkaat ikkunat tekevät saunasta valoisan

Mutta sitten hyviin uutisiin. Arctisauna osoittautui helpoksi pystyttää. Ensikertalaiselta kului 20 minuuttia siihen, että sauna oli lämpenemässä. Tukirangan palaset loksahtelivat hyvin paikoilleen ja päälle vedetty telttaosa tekee saunasta jämäkän oloisen. Pystyttäminen eteni loogisesti. Myös kahdesta osasta koostuva hormi ja kiuas istuvat hyvin yhteen. Sauna lämpenee kylpemiskuntoon noin 20 minuutissa. Löyly on höyryisä ja pehmeä. Kipakkuutta kaipaava saa koivuklapilla helposti kunnon hien pintaan. Kiukaan kylkeen tulevassa vesiastiassa lämpiää pesuvettä.

Arctinar kerää pisteet telttasaunan pystyttämisestä. Se on helppoa ja telttasaunasta tulee tukeva.

Arctisauna kerää pisteet hyvistä löylyistä ja logiikasta. Logistiikka sen sijaan aiheuttaa hieman harmaita hiuksia. Toisaalta Arctisauna ei häviä kuljetattavuudessaan paljoa muille telttasaunoille, joissa on usein sama haaste.

Parhaiten telttasauna sopinee eräpalveluyrittäjän tarjontaan tai esimerkiksi matkailuautolla liikkuvalle.

Arctisauna kiukaineen ja lauteineen kustantaa 1399 euroa.

Tämän telttasaunan kiuasta voi oikeasti kutsua kiukaaksi. Tehopesä lämpenee nopeasti.