fbpx

Varusteet

Osprey Mutant 22 – Kiipeilijän reppu joka maastoon

Osprey Mutant 22 on kevyt kiipeilyreppu, joka sopii minimalistille myös päivävaelluskäyttöön.

Reppu on malliltaa hyvin yksinkertainen. Ulkopuolella ei kovin paljoa ylimääräisiä härpäkkeitä ole: kaksi jäähakun kiinnikettä ja repun kyljissä pieni matka ohutta molle-hihnaa. Repun päällä on puolikaaren mallinen vetoketjullinen ”luukku”, joka on ainoa sisäänmeno.

Kansiluukun sisäpinnasta löytyy pieni vetoketjullinen verkkotasku, jonka sisällä on pieni muovinen haka. Muita erillisiä taskuja ei ole, vaan reppu muodostuu yhdestä suuresta osiosta. Selkää vasten löytyy hiha juomarakolle. Repun ainoa kompressiohihna löytyy sen sisäpuolelta. Tämä repun suun poikki kulkeva hihna on mahdollista syöttää myös ulkopuolelle niin, että siinä voidaan kantaa esimerkiksi kiipeilyköysi.

Repun kantolaite on varsin mukava. Hieman jäykistetty selkäpaneeli pysyy hyvin selässä kovemmassakin vauhdissa. Sen pinta on tiivistä verkonomaista kangasta, minkä ansioista muun muassa lumi ei jää siihen kiinni. Olkaimet ovat ohuesta ja jämäkästä materiaalistaan huolimatta varsin mukavat. Portaittain säädettävä rintaremmi ja irrotettava, ohut lantiovyö takaavat, että reppu pysyy selässä suunnitellusti.

Mutant-sarjan isommat reput ovat kooltaan 38 ja 52 -litraiset.

Käyttökokemus

Mutant 22 toimii hyvänä päiväreppuna, niin kiipeillessä kuin maan kamaralla. Yhden ison yhtenäisen osion ansiosta, reppuun mahtuu yllättävän paljon tavaraa. Vaelluskäytössä joku saattaa jäädä kaipaamaan jonkinlaista juomapullotaskua repun kylkeen. Mutantin mukana ei tule sadesuojaa, joten sellaista kaipaavan täytyy hankkia se erikseen.

Reppuun voi pakata melko huoletta esimerkiksi kiipeilyvarusteita, sillä jämäkän selkäpaneelin ansioista ne eivät paina selkää. Tällainen selkäpaneeli ei hengitä yhtä hyvin kuin repusta irti kohotettu serkkunsa, mutta erityisesti kiipeilyyn suunnitellussa repussa selkäpaneelin hengittävyys on harvoin ykkösprioriteetti.

Repun riisuttu ulkoasu miellyttää varmasti monen silmää. Kiipeilyreput ovatkin useimmiten kaikkein riisutuimman näköisiä, koska hyvä kiipeilyreppu ei rajoita liikkumista tai sisällä suuria määriä hihnoja, jotka voivat jäädä kiinni tai sotkeutua esimerkiksi köysiin.

Reppu saapuu kauppoihin elokuun aikana.

Osprey Mutant 22

  • Tilavuus: 22 litraa
  • Paino: 570 g
  • Hinta: 100 euroa
  • Kenelle: kiipeilijälle ja minimalistille