fbpx

Uutiset

Vesisaaresta Himalajalle. Kristin Harila aikoo kiivetä kasitonniset ennätysajassa

Kristin Harila on kiivennyt jo kuudelle yli kasitonniselle vuorella ja aikoo saavuttaa loputkin kahdeksan huippua ennen syksyä. Päämääränä on olla nopeampi kuin nepalilainen Nims Purja.

Kristin Harila on kevään aikana kiivennyt jo kuudelle yli kasitonniselle vuorella ja aikoo saavuttaa loputkin kahdeksan huippua ennen syksyä. Päämääränä on olla nopeampi kuin nepalilainen Nims Purja, joka saavutti kaikki 14 huippua kuudessa kuukaudessa ja seitsemässä päivässä.

Kristin Harila on kotoisin Pohjois-Norjan Vadsøstä eli Vesisaaresta, jossa asuu suomalaisten ja kveenien jälkeläisiä.

Kiipeilytaustaa Harilalla ei ole, sen sijaan hän on hiihtänyt kilpaa. Aluksi hänen tavoitteensa oli kiivetä kaikkien maanosien korkeimmille huipuille (Seven Summits), mutta kiivettyään Everestille 2021, päätti hän saavuttaa kaikki 14 kasitonnista huippua.

Ensimmäisen eli Annapurnan Kristin Harila kiipesi huhtikuussa, sitten olivat vuorossa Dhaulagiri, ja Kanchenjunga. Toukokuussa Harila kiipesi sekä Everestille että Lhotselle, yhteensä reilussa yhdeksässä tunnissa! 27.5. vuorossa oli Makalu.

Seuraavaksi Harila siirtyy Pakistanin huipuille.

Kristin Harila myi asuntonsa rahoittaakseen projektinsa, vaikka toki hänellä sponsoreitakin on. Hän kiipeää lisähapen kanssa, sherpat kantavat hänen varusteensa ja hän käyttää köysireittejä apuna.

Hänen projektiaan voi seurata muun muassa hänen Instagramissa @kristin.harila