fbpx

Varusteet

Haglöfs L.I.M Proof Jacket on minimalistinen, mutta erittäin toimiva

Haglöfs L.I.M Proof Jacket on erittäin onnistunut kuoritakki. Pieneen pakkautuvan ja kevyen takin ympäristöystävällinen kalvo hengittää erinomaisesti ja pitää vettä yhtä tehokkaasti.

Haglöfs L.I.M Proof Jacket

Haglöfs L.I.M Proof Jacket kestää rajuilman reissussa ja pitää tuulen loitolla iholta viileällä kelillä. Takki pakkautuu pieneen tilaan ja painaa vain noin neljänneskilon. Takki on saatu pidettyä kevyenä vaihtamalla kiristysnauhat resoreihin. Takin helmassa, hihansuissa ja hupussa on kuminauhaa, joiden avulla takki istuu hyvin.

Takki on leikattu sopivaksi. Se istuu päälle mukavasti, mutta alle jää tilaa esimerkiksi kevytuntuvatakille. Takin helma on takapuolelta hieman pidempi, jotta se suojaa takamusta paremmin.

Ainoa parantamisen vara on hihansuiden resoreissa, jotka tekevät hihoista hieman pussimaiset ranteen kohdalta. Tämä ei liiemmin käyttöä haittaa, mutta rikkoo hieman muuten niin erinomaisen leikkauksen.

Takin minimalistinen ulkoasu tuo mukanaan oman haasteensa. Takissa on vain yksi tasku, joka on sijoitettu vetoketjusta vasemmalle. Vetoketjullinen rintatasku on varsin tilava ja sijoitettu niin, että sitä voi käyttää rinkan kanssa.

Takin vetoketjut eivät ole vettäpitävät. Pitkän vetoketjun alla on vesilista, joka pitää sateen loitolla takin sisältä. Rintataskun vetoketju on sijoitettu syvemmälle muutaman sentin syvyyteen takin materiaalin taakse.

Rankkasateessa ja vuoriston tuulessa

Takki pitää hyvin vettä ja kesäisen rankkasateen takki selättää helposti. Pääsin testaamaan takkia varsinaisessa kaatosateessa ja takki suoriutui erinomaisesti. Takki on myös tarpeeksi hengittävä, vaikka kyseessä olisi hiostava ukonilma.

Tuulta ohut kuoritakki luonnollisesti pitää erinomaisesti. Takin kalvo on Haglöfsin Proof-kalvo, jossa on ympäristöystävällinen ja fluorihiilitön kyllästekäsittely.

Kevyt, pieneen pakkautuva kuoritakki on kätevä pakata aina mukaan. L.I.M Proof Jacket on erinomainen valinta kuoritakiksi niin reissuun kuin työmatkalle pyörän selkään. Takista on sekä miesten, että naisten versio.

Lue myös: Kuoritakki ja -housut testissä Lemmenjoella: Uudistuneet Haglöfs L.I.M-kuorivaatteet vakuuttivat