fbpx

Varusteet

Varusteita vuoristo-oloihin ja vähän muuallekin

Kauden uutuuksiin lukeutuu useita vuoristo-oloihin sopivia talvivarusteita.

Varusteita talviolosuhteisiin ja vuoristoon

Haglöfs Fanatic Print Beanie

Haglöfs Fanatic Print Beanie
Kuva: Haglöfs

Tämä noin 30 grammainen pipo sopii aktiiviseen tekemiseen talvella. Hengittävyydestä ja kosteuden siirrosta vastaa  Polartecin Power Stretch Pro -fleecemateriaali. Pidemmälle reissulle pipo on oiva pari paksummalle villapipolle. Hintaa pipolla on 35 euroa. 

Black Diamond Stance Mitt

Black Diamond Stance Mitt
Kuva: Black Diamond

PrimaLoftin vanuun luottavat erittäin kevyet rukkaset kulkevat helposti mukana, ihan vain vaikka varmuudeksi. Ne pakkautuvat nyrkin kokoiseksi noin sadan gramman palloksi mukana tulevaan pussiinsa. Kämmenen nahkainen pinta antaa hyvän otteen ja tekee muuten hyvin ohuesta pinnasta kulutusta kestävämmän. Napakka resori pitää lumet loitolla. Rukkaset saa käteensä 60 eurolla. 

Kamik Fargo 2

Kamik Fargo 2
Kuva: Kamik

Kanadalaisen Kamikin kengät lupaavat pakkasen kestoa jopa –40C°- asti. Varpaiden lämpimänä pysyminen on hyvin yksilöllistä, mutta silti lienee turvallista sanoa, että kyseessä on lämmin kenkä. Vedenpitävyys huolehtii jalkojen kuivana pysymisestä loskassakin seisoskellessa. Fargo 2 -kengät pitävät jalat lämpiminä alkaen 100 eurolla.

Osprey Mutant Nimsdai 90

Osprey Mutant Nimsdai 90
Kuva: Osprey

Vuorikiipeilyn kruunaamaton kuningas Nirmal ”Nimsdai” -Purja kehitteli yhdysvaltalaisen rinkkajätin kanssa ihannerinkkansa. Maailman toiseksi korkeimman vuoren, K2:en, talvihuiputuksen kyseisen rinkan kanssa suorittaneen kiipeilijän vaatimukset olivat kovat. Lopputuloksena on erittäin vankkatekoinen, mutta kevyt 90-litrainen rinkka, jonka paino jää aavistuksen yli kahteen kiloon. Vuoristo-oloja varten rinkasta löytyy muun muassa kantolenkki köydelle ja irrotettava verkko kiipeilykypärää varten. Hintaa unisex-mallin rinkalla on 320 euroa.

Helly Hansen Lifa Pro Belay Insulated Jacket

Helly Hansen Lifa Pro Belay Insulated Jacket
Kuva: Helly Hansen

Tämä lämmin ja vettäpitävä toppatakki on suunniteltu vuoristossa liikkuville, mutta ominaisuudet vetoavat varmasti jokaiseen, joka ulkoilee yhä epävakaammiksi käyvissä talvikeleissämme. Laadukkaita eristemateriaaleja on hyödynnetty niin levynmallisina paloina kuin vanupalloina. LIFA INFINITY -kuorikangas tekee takista vettäpitävän. Takki lämmittää monta talvea 500 euron kertahintaan.