fbpx

Varusteet

Päiväreppu ammottavalla kidalla

Yhdysvaltalainen Osprey toi jälleen tänä keväänä markkinoille uuden päiväreppu linjaston. Skarab/Skimmer-sarja tarjoaa viime syksylle uusitun Mutant-sarjan 22-litraisen repun tavoin ison, vetoketjullisen läpän, jonka alle repun suurin tasku jää.

Miesten mitoille tehtyä Skarabia on saatavilla 22– ja 30-litraisena, kun taas naisten versiota 20– ja 28-litraisena. Värivalikoiman ja hartialinjan lisäksi miesten ja naisten mailleilla ei juurikaan ole eroa. Kaikissa repuissa tulee mukana sadesuoja, joka on sijoitettu repun alaosassa olevaan omaan taskuunsa.

Pienemmissä Skarab ja Skimmer -malleissa reppu on hyvin pelkistetty, sillä ison päätaskun lisäksi repusta löytyy vain juomapullotaskut sivulta, sekä hieman erikoisesti repun yläosaan, selkää vasten, sijoitettu tasku pientavaralle. Lantiovyö on varsin minimalistinen, eikä sitä voi irrottaa.

Repun isompi kokoiseen versioon lantiovyöhön saa taskut, mikä tietyssä mielessä tuntuu järkevältä aina kun lantiovyötä ei voi irrottaa. Isomman repun etupinta on myös hyvin naamioituva syvä tasku, jonka joustavat sivut antavat avautua tarpeen vaatiessa.

Käyttökokemus

Parasta näissä repuissa on luukkuna aukeava suuri suuaukko. Vetoketjullinen reppu tuppaa usein aukeamaan aivan levälleen sitä avattaessa, mikäli reppu on aivan täynnä tavaraa. Samalaista designia on hyödyntynyt aikaisemmin muun muassa Jack Wolfskin.

Skarab ja Skimmer vaikuttavat jonkinlaiselta kompromissilta jokapäiväisen repun ja ulkoilurepun välillä: se on ulkoisesti hyvin hillitty, mutta kanto-ominaisuuksiltaan kuitenkin oikein vakuuttava. Parhaimmillaan Skarab ja Skimmer ovatkin monipuolisessa käytössä, jossa samalla repulla menee töihin ja metsäretkelle.

Osprey Skarab/Skimmer

  • tilavuus 22- & 30-l. / 20- & 28-l.
  • hinta 80-100 euroa koosta riippuen
  • kenelle: selkeää designia arvostavalle & reppujen Crossover-mallia hakevalle