fbpx

KotimaaUutiset

Jääkiipeilyn suomenmestaruudesta kisattiin viikonloppuna Oulussa

Kilpailijat kiipesivät Oulun kiipeilijöiden tornia, jolla on korkeutta huimat 22 metriä.

Miesten ja naisten jääkiipeilyn suomenmestaruudet ratkottiin Oulussa lauantaina 25. helmikuuta. Naisten sarjan voittajaksi selviytyi ylivoimaisella suorituksella Enni Bertling Helsingistä. Miesten sarjan mestaruuden voitti Tapio Alhonsuo Rovaniemeltä.

Naisten sarjassa hopealle sijoittui Emma Karjalainen ja pronssiin ylsi Jaana Ylipelto. Miesten sarjassa vain voiton vienyt Tapio Alhonsuo onnistui kiipeämään finaalireitin puhtaasti. Toiseksi sijoittui, niin ikään Rovaniemeltä kisaamaan tullut, Kuutti Heikkilä. Lopputuloksessa pronssille jäänyt Pauli Salminen kiipesi reitin ylös asti, muttei virheen vuoksi saanut kokonaisuudessaan hyväksyttyä suoritusta.

”Finaalin reitti oli vaikea, mutta varsinkin miehet pärjäsivät hyvin. Naisille finaalin reitti oli aavistuksen haastava. Finaalin reitillä tavoite on, että kaikki eivät pääse ylös asti. Aika ja taito ratkaisevat”, suomenmestaruuskilpailujen järjestäjä Oulun kiipeilyseura -91 ry:n puheenjohtaja Paavo Hahtola kuvailee reittiä.

Suomenmestaruuden ratkomisen ohessa käytiin myös kansainvälinen haastekilpailu. Mukana oli kilpailijoita Venäjältä, Saksasta ja Norjasta. Parhaiten kansainvälisistä vieraista sijoittuivat Miriam Geib Saksasta ja Dmitry Maslov Venäjältä. Geib ylsi tuloksellaan naisten sarjan kolmannelle sijalle, Maslov miesten sarjan toiselle sijalle. SM-kilpailun lopputuloksiin ulkomaalaisten sijoituksia ei huomioitu.

Oulun suomenmestaruuskisoihin osallistui kuusi naista ja 24 miestä. Kilpailu järjestettiin Oulun kiipeilyseuran kiipeilytornilla. Kilpailumuotona oli alaköysikiipeily. Kilpailureitit koostuivat sekä jää- että drytooling-osuuksista. Drytoolingissa kiipeillään kiipeilyotteilla jäähakkuja ja -rautoja apuna käyttäen. Jääkiipeilyn kilpailusarjoissa ja maailman cupissa kiivetään yleensä drytoolingina.

Suomenmestaruuskisoja pystyi seuraamaan suorana Yle Areenasta. Kisoja oli paikan päällä seuraamassa noin 250 katsojaa.