fbpx

Varusteet

JAS Kameratekniikka Oy: Ikuista retkesi laadukkaasti ja edullisemmin

JAS Kamerankaupan Marko Ikosen mukaan käytetty kamera on turvallisinta ostaa liikkeestä. JAS Kamerakauppa tarjoaa myymilleen käytetyille kameroille puolen vuoden takuun.

Käytetty kamera tarjoaa korkealaatuisia kuvia hyvään hintaan. Riskit käytetyn ostamisessa ovat pienet, kun tietää mistä ostaa.

JAS Kamerankaupan Marko Ikosen mukaan käytetty kamera on turvallisinta ostaa liikkeestä. JAS Kamerakauppa tarjoaa myymilleen käytetyille kameroille puolen vuoden takuun.

Moni meistä retkeilyn ystävistä tykkää taltioida omia reissujaan. Verkkokalvoa pysyvämpään taltioimiseen tarvitaan kuvausväline, eli jonkinlainen kamera. Kameravalmistajia ja -malleja löytyy edelleen runsain määrin ja monelle asiaan vihkiytymättömälle ne saattavatkin tuottaa päänvaivaa.

Millaisen kameran tarvitsen? Paljonko se saa maksaa? Mitkä ovat tärkeimmät ominaisuudet? Ostanko uutena vai käytettynä ja niin edelleen.

Käytetty kamera on luonnollisesti hinnaltaan edullisempi kuin uusi, joten rahaa jää esimerkiksi objektiiveihin tai muihin varusteisiin. Käytetty kamera voi olla hyvä vaihtoehto kuvausharrastusta aloittelevalle. Kalustoa voi päivittää sitä mukaa, kun oppii tuntemaan, mitkä ominaisuudet muodostuvat omassa käytössä tärkeimmiksi.

Käytettyjä kameroita on saatavilla monista paikoista. Netin markkinapaikoilla, sekä useissa asialle omistetuissa Facebook-ryhmissä, myydään käytettyjä kameroita ja kameravarusteita. Kuluttajalle turvallisinta on ostaa käytetty laite kameraliikkeestä ja siihen on syynsä.

“Tarkistamme, huollamme ja puhdistamme kaikki käytetyt kameramme. Annamme myös puolen vuoden takuun käytetyille tuotteille”, Marko Ikonen JAS Kamerakaupasta kertoo.

JAS Kamerakaupan yhteydessä toimii myös JAS Tekniikka -kamerahuoltopalvelu. Siellä alan ammattilaiset tekevät huoltotoimenpiteet käytetyille kameroille, mikäli ne sellaista vaativat. Huollettu kamera saa Ikosen mainitseman puolen vuoden takuun, sekä huoltokirjan, johon kameralle tehdyt toimenpiteet on merkitty.

Kameran merkittävin kulumisen mittari on sulkimen laukausten määrä. Tämä kameran “mittarilukema” kertoo karkeasti, kuinka paljon kameralla on otoksia vielä edessään.

JAS Kamerakaupan myymissä käytetyissä kameroissa sulkimen laukausten määrä on ilmoitettu. Jos kauppaan tuodaan vaihdossa käytetty kamera, jonka suljin alkaa olla tulossa tiensä päähän, vaihdetaan suljin uuteen ennen myyntiin laittamista. Mahdollinen sulkimenvaihto on kirjattu kameran huoltoraporttiin.

JAS Kamerankaupan Marko Ikosen mukaan käytetty kamera on turvallisinta ostaa liikkeestä. JAS Kamerakauppa tarjoaa myymilleen käytetyille kameroille puolen vuoden takuun.

Retkeilijälle tärkeimpiä ominaisuuksia on kameran säänkestävyys. Kesäinen sadekuuro ei vahingoita kameraa kun se on sääsuojattu. Tällaisia kameroita löytyy monessa eri koossa:

“Kaikkein simppeleimmät ovat pieniä pokkarikameroita. Myös peilittömistä järjestelmäkameroissa löytyy säänkestäviä malleja”, Ikonen luettelee.

Peilitön järjestelmä on pienikokoinen, mutta tehokas kamera, johon on saatavilla vaihdettavia objektiiveja.

Ikosen mielestä järkevimmät vaihtoehdot retkelle ovat kokonsa ja monipuolisuutensa vuoksi kompaktikamerat ja superzoom-kamerat.

Kompaktikamerat, eli pokkarikamerat, ovat pienikokoisia, mutta valovoimaisia kameroita, jotka mahtuvat hyvin vaikka rinkan lantiovyön taskuun.

Superzoom-kamerat ovat kompaktikameroita suurempia, mutta silti usein varsin pienikokoisia. Ne eivät vie paljoa tilaa rinkassa tai repussa, mutta tarjoavat hyvin voimakkaan zoomin.

Sekä kompaktikameroita, että superzoom-kameroita on saatavilla käytettyinä.

Nykyään lähes jokaisella on puhelimessaan jonkinlainen kamera, joten miksi erillistä kameraa sitten kannattaa enää hankkia?

“Kännykällä saa kirkkaalla päivänvalolla ihan hyvän kuvan, mutta oikean kameran kennotekniikka ja optiikka on rakennettu monipuolisemmaksi”, Ikonen sanoo.

Toisin sanoen, kännykkäkamera on lisäominaisuus tuotteessa, kun taas kamera on tuote. Kamerassa kuvanlaadun erot kännykkäkameraan korostuvat hämärässä kuvattaessa. Kamera on valovoimaisempi kuin kännykän kamera. Lisäksi kameralla hämärässä otetut kuvat “kohisevat” usein vähemmän. Kameran herkkyys on kännykkäkameraa parempi ja kuvista tulee näin vähemmän rakeisia.

Toinen merkittävä kameran ja kännykkäkameran välillä on zoomaaminen. Lähes kaikissa kameroissa on jonkinlainen optinen zoom-toiminto. Moni kännykkäkameralla kuvaa zoomannut tietää, että kuva muuttuu hyvin nopeasti varsin puuroiseksi.

“Uskallan väittää, että jos tähän sentin paksuiseen lankkuun voi laittaa saman optiikan ja ominaisuudet kuin oikeaan kameraan, se olisi jo tehty”, Ikonen sanoo ja osoittaa sormellaan pöydällä olevaa älypuhelintaan.