fbpx

Varusteet

Fjällräven Abisko Trekking Tights Pro: Joustavat housut vaativille taipaleille

Abisko Pro -trikoot sopivat haastaviin ja vaihteleviin aktiviteetteihin.

Nainen vaeltaa vaellustrikoissa

Yksi ensimmäisiä vaellustrikoita tarjonneista retkeilyvaatevalmistajista oli Fjällräven, joka on nyt tuonut markkinoille  Abisko Trekking Tights Pro -trikoot. Ne ovat vastaus nykyretkeilijöiden kasvavaan vaatimuslistaan: vaatteiden on oltava mukavia, käytännöllisiä, kevyitä ja ekologisia.

Pro -trikoot noudattelevat samaa kaavaa kuin vanhempi sisarmalli Trekking Tights, mutta muutoksiakin on tehty. Ekologisuuteen on kiinnitetty enemmän huomiota, ja pääasiallisena valmistusmateriaalina on kierrätetty polyesteri.

Muutoksia on tehty myös taskuihin ja lahkeen pituuteen. Molemmat reisitaskut ovat nyt kooltaan käyttökelpoiset ja niihin mahtuvat niin puhelin kuin karttakin.

Lahkeet ovat myös hieman lyhyemmät, eli ⅞ -pituiset, joten ne toimivat hyvin yhteen sukkien ja vaelluskenkien kanssa. Miesten Pro-trikoot ovat nyt hyvin samankaltaiset naisten mallin kanssa. Niistä on poistettu sepalus ja vyölenkit, jotka edellisestä mallista vielä löytyivät.

Polvien vahvikkeet trikoissa
Takamuksen ja polvien vahvikkeissa on sopivasti joustoa.

Joustavasta Cordura-materiaalista valmistetut vahvikkeet polvissa ja takamuksessa antavat lisäsuojaa karussa maastossa polvistuessa tai kosteassa maassa istuttaessa. Housujen tekninen materiaali siirtää tehokkaasti kosteutta pois iholta ja kuivuu nopeasti. Pro-trikoissa on läpikuultamaton mattapinta.

Abisko Trekking Tights Pro -trikoot takaavat täyden joustavuuden vaelluksilla, mutta sen lisäksi niitä voi käyttää myös esimerkiksi kiipeillessä, meloessa, ratsastaessa ja polkujuostessa.

Liikkumisen vapaus on aivan omaa luokkaansa perinteisiin ulkoiluhousuihin verrattuna. Paksummissa housuissa vaeltamaan tottuneelle on kummallinen tunne liikkua erällä kevyissä ja joustavissa vaatteissa. Itikoilta trikoot eivät suojaa.

Puhelin vaellustrikoiden reisitaskussa
Molemmat reisitaskut ovat toimivat ja isot.

Trikoiden kanssa tekee aina pienen kompromissin taskujen tilavuudessa perinteisiin vaellushousuihin verrattuna. Taskut on kuitenkin Fjällrävenin Pro-trikoissa onneksi hyvin toteutettu. Ne on sijoitettu hieman viistoon, joka helpottaa käyttöä. Toinen tasku on yläosastaan avoin, toiseen taas on nerokkaasti toteutettu yläreunaan sisätaite, joka pitää tavarat turvallisesti matkassa.

Vyötärön säätönauha trikoissa
Vyötärön säätönauha on ehdoton ominaisuus trikoissa.

Erityismaininta on annettava vielä vyötäröltä löytyvälle kiristysnauhalle, joka on vaellustrikoissa erittäin tärkeä ominaisuus. Pelkkä materiaalin elastisuus ei pitkän päälle useinkaan riitä pitämään housujen vyötäröä halutulla korkeudella.

Käyttötestin perusteella Fjällrävenin Abisko Trekking Tights Pro -vaellustrikoot ovat oikein käyttökelpoinen varuste vaihteleviin aktiviteetteihin ja vapaata liikkuvuutta vaativaan retkeilyyn. Trikoiden suositushinta on 169 €.