fbpx

KotimaaUutiset

Suomi 100 -juhlavuoden ensimmäistä Luonnon päivää vietetään talvisissa merkeissä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lauantaina 4.2. vietetään tämän vuoden ensimmäistä Luonnon päivää. Juhlapäivän teemana on talvinen luonto. Tapahtumat ympäri Suomea juhlistavat tätä Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi järjestettävää erityistä päivää.

Helmikuisen Luonnon päivän kunniaksi järjestetään yhteistyössä Suomen Ladun kanssa muun muassa Maailman suurin hiihtokoulu -tapahtumia ympäri maata. Tavoitteena on saada samanaikaisesti 100 000 suomalaista laduille.

“Luonnon päivien tarkoitus on paitsi lähteä luontoon, myös saada suomalaiset ymmärtämään luonnon arvo”, tapahtumakoordinaattori Heli Rekiranta Metsähallituksesta kertoo.

Yhteensä tapahtumia on ilmoitettu reilut 160 ja tarjonta on monipuolinen. Talvisen Luonnon päivän tapahtumiin kuuluu avantouintia, lumikenkäilyä, mäenlaskua, retkiluistelua ja muuta talviulkoilua. Juuassa järjestetään lumenveiston SM-kilpailut. Suomenmestaruudesta kilpaillaan myös talviuinnissa Savonlinnassa. Pilkkimisessä käydään esikilpailu SM-kisoja varten. Suurin osa päivän tapahtumista on maksuttomia.

“Luonnon päivät-tiimi on iloinen, että monet luontomatkailuyrittäjät tarjoavat palveluitaan tuona päivänä maksutta tai ainakin alennettuun hintaan”, Rekirantaa sanoo.

Luonnon päivää vietetään niin kaupungeissa kuin monissa laskettelukeskuksissa ja kansallispuistoissakin. Helmikuussa tapahtumia löytyy suomen-, ruotsin-, englannin- ja saamenkielisinä.

Lähialueesi tapahtumat löydät osoitteesta www.luonnonpaivat.fi/haetapahtumia

Vuoden 2017 aikana järjestetään yhteensä neljä juhlapäivää. Talvisen Luonnon päivän lisäksi toukokuun 20. päivänä juhlitaan Keväisen Luonnon päivää ja kesäkuun puolessa välissä vietetään Rakastu kesäyöhön -päivää. Samana päivänä kesäkuussa vietetään myös 40. kansallispuiston, Hossan, avajaisia ja vietetään Luonnonkukkien päivää.

Viimeinen juhlapäivistä sijoittuu elokuun loppuun. Sata päivää ennen Suomen satavuotisitsenäisyyspäivää, 26.8., Suomesta tulee maailman ensimmäinen maa, joka juhlii luontoa liputuspäivällä.