fbpx

Varusteet

Nyt ei rinkka paina! Reilusti alle kilon painava Levity on Ospreyn kevyin rinkka

Osprey Levity 45

Osprey Levity 45

Uudessa Osprey Levity -rinkassa on viilattu ylimääräiset grammat. Sini-hopeisena myytävä kantovälinen hämmästyttää keveydellään.

45 ja 60–litraisena saatavilla oleva Levity painaa kevyimmillään 750 grammaa. Kova kilpailu pohjoisamerikan kevenevillä rinkkamarkkinoilla lienee syynä siihen, miksi Osprey toi suhteellisen kevyen Exos-rinkkansa rinnalle vielä kevyemmän mallin.

Ohut ja läpikuultava Cordura Silnylon Ripstop 100D –materiaali ja ennemmin narua muistuttavat kompressiohihnat kertovat, millä keinoin rinkan paino on saatu alas. Organisointia helpottamassa ovat isot sivu- ja etutaskut.  Myös rinkan hupusta löytyy tavalliseen tapaan tasku. 

Rinkassa käytetään hyvin hengittävää AirSpeed-selkäpaneelia. Selkäpaneelin pituutta ei voi säätää, joten rinkka kannattaa sovittaa ennen ostamista. Rinkkaa on saatavilla kolmella eri pituisella selkäpaneelilla.

Käyttökokemus

Levity on Exosin tapaan parhaimmillaan kevyellä kuormalla. Täytyy pitää mielessä, että rinkan ominaisuudet on tehty kevyttä kuormaa varten: kun selässä ei ole paljoa painoa, voi kantalaite olla melko minimalistinen. Levityn lantiovyö on pehmustettu kevyesti, eikä se ulotu järin pitkälle. Lantiovyötä lukuunottamtta rinkan muoviset soljet ovat samanlaiset kuin Ospreyn kuivapusseissa, eli sanalla sanoen pienet. Rinkan ohut materiaali vaikuttaa aavistuksen herkältä. Suurin osa rinkan pinnasta on kuitenkin suojassa korkeiden ulkotaskujen takana, joten päätaskuun lienee vaikeampaa saada repeämää.

Levity on kaikesta huolimatta hyvä rinkka keveyttä arvostavalle. Moni rinkan ”haasteista” on selätetty, kun muistuttaa itseään, millaiselle vaeltajalle se on suunniteltu.

Osprey Levity

  • Koot: 45 ja 60 litraa.
  • Punnittu paino: 750 g (45 l, koko M)
  • Hinta alkaen: 260 euroa