fbpx

Varusteet

Lundhagsin Skare uudistui

teksti ja kuvat: Mikko Hieta

Lundhagsin omaperäiset kuorikengät ovat saavuttaneet ikonisen maineen. Kun halutusta talvijalkineesta tuli uusi malliversio, otimme sen pikatestiin.

Jo ensivilkaisulla on selvää, että Lundhagsilla on oltu tosissaan. Kaikki merkit viittaavat siihen, että Skare Expedition kuuluu siihen kategoriaan jalkineita, joiden kanssa solmitaan elämänmittainen suhde. Yläosaan valittu Italiassa prosessoitu nahka hengittää, suojaa kosteudelta eikä naarmuunnu herkästi. Alaosaa suojaava kumiseos on todella jämäkkää, ja yhdistettynä jäykkään pohjaan kokonaisuus muistuttaa panssarivaunua. Vibramin Mottarone-pohjissa on kumitassut, jotka parantavat pitoa erityisesti märällä jäällä.

Lundhagsien huolellinen sisäänajo on aina ollut tärkeää, jotta kenkä löytää käyttäjänsä jalan muodot. Eristeenä on 5 millimetriä paksu irrotettava huopakenkä, johon on ommeltu kaksi reilunkokoista nykäisylenkkiä helpottamaan pukemista. Huopatossun sisällä olevaan pohjalliseen on käytetty Primaloftin Aerogel-eristettä, joka on alunperin kehitetty NASA:n avaruuspukuihin. 98,2 % ilmaa oleva eriste tunnetaan maailman keveimpänä kiinteänä aineena ja sen lämmönjohtavuus on alhaisempi kuin millään muulla tunnetulla aineella. Eristävyyteen voi vaikuttaa sukkien valinnalla. Kuorikengässä on aina syytä käyttää kahta sukkaa hiertävän kitkan vähentämiseksi. Tästä jalkineesta tekee mieli valita hieman suurempi koko kuin normaalisti, jotta sukille jää tilaa.

Kantakupin muotoilun ansiosta jalka pysyy kävellessä hienosti paikoillaan. Nauhoitus toimii moitteettomasti ja varsi tukee nilkkaa mainiosti. Skare Expedition on monipuolinen jalkine vaihteleviin talvikeleihin ja maastoihin. Korkean hankintahinnan vastineeksi kenkä on erittäin kestävä ja sen kuluvat osat ovat vaihdettavissa.

 

Lundhags Skare Expedition

Hintaluokka 470 €

Parin massa 2,4 kg