fbpx

Uutiset

Rautulammen uudet tuvat valmistuvat

Ukk puiston Tautulammen autotupa varaustupa päivätupa valmistuvat syyskuussa retkeilijät voivat varata niitä

Rautulammin autiotupa ja varaustupa sekä päivätupa valmistuvat aikataulussa Urho Kekkosen kansallispuistoon. Retkeilijät pääsevät tekemään varauksia petipaikoista varaustuvan puolelle 6.9. eteenpäin.

Rautulammen uusi ja moderni tupakokonaisuus on muotoiltu vastaamaan vaativia tunturiolosuhteita. Tupa pitää sisällään kaikki perinteisen autiotuvan elementit, mutta ulkomuoto ja tuvan toiminnallisuus on harkittu yksityiskohtia myöten. Esimerkiksi räystäät ovat lyhyet, ettei tunturissa aina läsnä oleva tuuli tartu räystääseen ja vie kattoa pois.

Sekä uuteen autio- että varaustupaan mahtuu yöpymään 8 henkilöä (syyskuun loppuun saakka varattavissa on vain neljä paikkaa johtuen koronarajoituksista). Päivätupaankin mahtuu tauolle aikaisempaa useampi kerrallaan.

Rautulammella sijainnut suosittu päivätupa paloi maaliskuussa 2019. Tilalle rakennettavasta kokonaisuudesta kysyttiin käyttäjien tarpeita.

Neuvoja roskattomuuteen

Rautulammen kokonaisuus on roskaton. Retkeilijöiden on tuotava kaikki jätteensä takaisin tullessaan reittien alku- ja loppupäästä löytyviin jätteiden keräyspisteisiin. Kansallispuiston alueelta kertyy sekajätettä edelleen suuria määriä. Merkittyjen reittien varrella olevat kohteet ovat sellaisia missä omien roskien takaisin tuominen onnistuu kaikilta retkeilijöiltä

Avajaisviikon aikana rangeri-asiakasneuvojamme antavat vinkkejä siitä, kuinka jätemääriä voi pienentää jo repun pakkausvaiheessa. Reppuratsiaa ei kuitenkaan ole tarkoitus retkeilijöille tehdä.