fbpx

Uutiset

Nouxfest kokoaa ulkoilijat Nuuksioon

Nouxfest on uusi tapahtuma, joka kokoaa ulkoilulajien harrastajat Nuuksioon elokuussa.

Nouxfest on nelipäiväinen ulkoiluharrastusten festivaali, joka pidetään Espoon Nuuksiossa 8.-11.8.2024. Tapahtuman keskuksena toimii Suomen luontokeskus Haltian tapahtumakenttä, ja aktiviteetit suuntautuvat lähistön metsiin, järville ja kallioille.

Nouxfest tuo yhteen harrastajat ja harrastukset sekä niihin liittyvät tuotteet ja palvelut. Osallistujat pääsevät kokeilemaan erilaisia ulkoliikuntatapoja, oppimaan harrastustaitoja ja tutustumaan Nuuksion ulkoilumahdollisuuksiin.

Tapahtuman tavoitteena on madaltaa kynnystä ulkona liikkumiseen ja edistää niin osallistujien kuin luonnon hyvinvointia. Retki-lehti on mukana toteuttamassa Nouxfestin ohjelmaa.

”Suomesta on puuttunut ulkoilutapahtuma, joka tarjoaisi esimerkiksi retkeilyn harrastajille mahdollisuuden tavata toisia samanhenkisiä ihmisiä ja nauttia laadukkaasta ohjelmasta. Ruotsissa tapahtumia on järjestetty jo pitkään ja ne ovat olleet tosi suosittuja” kertoo Retki-lehden päätoimittaja Petri Laine.

Retki-lehti esittelee Nouxfestissä muun muassa erityyppisiä telttoja ja majoitteita.

Järjestelyissä ovat lisäksi mukana Metsähallitus, Solvallan urheiluopisto ja joukko muita kumppaniyrityksiä ja -yhteisöjä Nuuksiosta ja eri puolilta Suomea.

Monipuolinen ulkoiluohjelma

”Nouxfestin ohjelmassa on muun muassa melontaa, maastopyöräilyä, polkujuoksua, suunnistusta, kalliokiipeilyä, metsäjoogaa, retkeilyä, retkeilytaitoja ja luonnontuntemusta. Ohjattujen aktiviteettien lisäksi mukana on työpajoja, esityksiä ja paljon muuta. Illat vietämme rennosti iltanuotion, outdoor-filmien, musiikin ja kiinnostavien vieraiden merkeissä”, kertoo tapahtuman perustaja Terho Lahtinen.

Lahtinen lupaa, että niin ensikertalaiset kuin kokeneetkin harrastajat löytävät ohjelmasta itselleen sopivaa tekemistä. Osa ohjelmasta on varta vasten suunnattu lapsille. Esteettömyys otetaan myös huomioon ohjelmasisällössä.

Metsähallitus ja Suomen luontokeskus Haltia ovat aktiivisesti mukana toteuttamassa Nouxfestia.

Nouxfest on osa Tapahtumien yhteisöllinen Espoo -ohjelmaa. Tapahtuman lipinmyynti on alkanut osoitteessa nouxfest.fi