fbpx

Uutiset

Metsähallituksen Retkikompassi vie keskustelut kartalle

Metsähallituksen ja Zoneatlaksen tuottama sosiaalinen karttapalvelu Retkikompassi julkaistaan uudistettuna käyttöön Urho Kekkosen ja Nuuksion kansallispuistoissa 7.5.2020. Retkikompassi lisää vuorovaikutusta retkeilijöiden ja Metsähallituksen välillä ja se lisää osaltaan Metsähallituksen digitaalista ajantasaista asiakaspalvelua.

Retkikompassi yhdistää avoimen keskustelun avulla Metsähallituksen, retkikohteilla liikkujat ja alueen yrittäjät. Palvelu on karttapohjainen vuorovaikutuskanava, jossa voi esimerkiksi keskustella, kysyä, ehdottaa tai antaa palautetta retkikohteesta. Retkikompassi on suunniteltu mobiilikäyttöön, joten kommentoimaan pääsee suoraan vaikka tulentekopaikalla istuen.

Retkikompassille toivotaan aktiivista koekäyttöä

Kokeilujaksolla kerätään tietoa siitä, millaista palvelua ja toiminnallisuuksia käyttäjät Retkikompassilta odottavat. Käyttäjäkokemus on tärkeää palvelun lopullisessa muotoilussa. Retkikompassi on ollut retkeilijöiden testikäytössä viime syksynä Evon ja Ruunaan retkeilyalueilla. Tältä kokeilujaksolta käyttäjiltä saatiin arvokasta palautetta, ja kompassia on jalostettu edelleen retkeilijöiden toivomaan suuntaan. Nyt Retkikompassia voi käyttää neljällä alueella: Evon ja Ruunaan retkeilyalueilla sekä Nuuksion ja Urho Kekkosen kansallispuistoissa.

Asiakaspalveluun ketteryyttä

Retkikompassi tehostaa ja parantaa osaltaan digitaalista asiakaspalvelua tilanteessa, jossa retkikohteiden kävijämäärät jatkavat vuosittain kasvuaan. Palvelun avulla Metsähallitus pystyy tiedottamaan tai varoittamaan nopeasti alueen yllättävistä tilanteista, esimerkkinä kevään koronatilanteen aiheuttamat poikkeukselliset retkeilyrakenteiden sulkemiset. Samoin alueen kävijät saavat huomionsa näkyviin kaikille avoimissa keskusteluissa ja postauksissa. Parhaimmillaan keskustelu- ja palautemahdollisuuksin pystytään parantamaan ja tehostamaan alueen asiakkaiden palvelua.

Retkikompassia pääset käyttämään osoitteessa: www.retkikompassi.fi. Kokeilujakso Ruunaalla, Evolla, Nuuksiossa ja Urho Kekkosen kansallispuistossa jatkuu loka-marraskuulle.