fbpx

Uutiset

Hyvästit kuppaajille

Teksti Pekka Mommo
Kuva Benjamin Hokkanen

Mikään ei pilaa kesäistä retkeä kuin kimpussa pyörivät sääskiparvet. Swedteam hyökkää sääskiarmeijaa vastaan kokonaisella vaatesarjalla.

IR3535. Tuo mystinen koodi kuulostaa munkkilatinalta, ja sitä se tavallaan onkin. Kyse on luonnollisesta aminohaposta, joka pistää hyttysten pään pyörälle. Vaikuttava aine on nimihirviö, etyylibutyyliastyyliaminopropionaatti.

Ainetta on tutkittu paljon viime vuosikymmenten aikana. Se toimii kaikkia hajun perusteella suunnistavia herhiläisiä, myös punkkeja, vastaan. Se pistää niiden pää pyörälle ja varoittaa: ÄLÄ TULE TÄNNE. Hirvikärpäsiin aine ei valitettavasti pure.

Swedteam on tuonut markkinoille kokomaisen vaatesarjan Antibite-käsittelyllä. Takki on hengittävää puuvilla-polyesteriä ja siinä on kevyt vuori ja suojaava huppu. Housut ovat tekniset ja joustavat. Väreistä löytyvät oranssi ja vihreä. Miehille ja naisille ovat omat mallit.

Vedin koko sotisovan päälle toukokuussa, kun lämpö herätti ensimmäiset hyttyset. Oman kokemuksen mukaan juuri nämä varhaiset pörrääjät ovat pahimpia paukamantekijöitä. Yhden yön reissu todisti, että hyttysarmeija oli herännyt. Sisäteltta nimittäin keräsi uumeniinsa melkoisen lentojoukon.

Itse istuin rasvatyvenessä kesäillassa aivan rauhassa. Hyttysiä oli, mutta ne toden totta karttoivat Antibitella käsiteltyjä vaatteita. Päätin, että suuri hyttyskoe jatkuu läpi kesän. Sääsket, haaste otettu vastaan. Nyt katsotaan kuka kuppaa ja ketä!

 

3 x Parhaat

 

Takissa ja housussa kiristys tapahtuu näppärästi neppareilla.

 

Lynx-housut ovat mukavat ja istuvat. Erilaiset kankaat takaavat, että ne joustavat joka suuntaan.

 

Antibite-käsittely on tehty suoraan vaatekuituun ja se kestää noin 80 pesukertaa.

Lynx takki 229 euroa

Lynx XTRM housut 149 euroa

Lynx kauluspaita 69 euroa

Lynx lippis 29 euroa