fbpx

Uutiset

Hilleberg – 50 vuotta laatutelttoja

Bo Hilleberg on aina viihtynyt metsässä. Hän on koulutukseltaan metsänhoitaja, joka usein yöpyi luonnossa. Teltoista hän ei kuitenkaan pitänyt. Ainakaan niistä, joiden sisäteltta piti pystyttää ensin ja joiden päälle levitettävä sateenkestävä ulkoteltta käyttäytyi usein kuin leija tuulessa.

1971 hän sitten perusti yrityksensä, joka tänä vuonna viettää 50-vuotisjuhliaan. Päämääränä oli valmistaa toimivia ja laadukkaita telttoja, jotka kestäisivät pitkään. Ommella Bo Hilleberg ei oikein osannut, suunnitella kyllä. Ompelun hoitikin aluksi hänen itävaltalainen vaimonsa Renate.

Vuonna 1973 valmistui sitten yhtiön ensimmäinen teltta, Keb, jossa sisäteltta ja ulkoteltta olivat kiinni toisissaan ja jonka sai nopeasti pystytettyä.

Bo ja Renate Hillebergin lapset ovat kirjaimellisesti kasvaneet teltoissa. Nykyisin Petra johtaa yhtiötä Yhdysvalloista käsin ja Rolf Euroopasta.

Materiaaleissa iso askel otettiin vuonna 1975, kun ulkoteltassa alettiin käyttämään Kerlon-nimen saanutta, silikonilla vahvistettua kangasta. Se on vedenpitävää ja erittäin lujaa kangasta, joka ei repeydy helposti.

Hillebergin tunnetuin teltta on Keron, joka tuli kauppoihin vuonna 1980 ja on pysynyt tunturivaeltajien suosiossa. Isolla absidilla varustettu tunneliteltta tuleekin helposti ensimmäisenä mieleen, kun puhutaan Hillebergistä.

Monelle yksinvaeltajalle tuttu Akto kehitettiin vuonna 1995. Se on neljän vuodenajan teltta ja kuuluu Hillebergin Red Label -valikoimaan. Yhtiö kehitti telttojen luokitukseen värijärjestelmän, jossa Yellow Label -teltat ovat keveitä ja tarkoitettu retkeilyyn sulan maan aikana. Punaiset teltat sopivat myös talviolosuhteisiin ja kaikkein järeimmät majoitteet, kuten Keron,  ovat Black Label -sarjasta.

Aluksi teltat ommeltiin Ruotsissa mutta vuonna 1997 valmistus siirtyi Viroon Raplan tehtaalle, jossa ne yhä tehdään. Bo Hillebergin mielestä telttojen laadun varmistaminen onnistuu paremmin, kun teltat tehdään Euroopassa

Hillebergin teltat valmistetaan Virossa.