fbpx

Uutiset

Biokian kuivatut marjat tarjoavat terveellisiä eväitä retkille

Biokian kuivatut marjat ja marjajauheet rikastavat retkeilijän evästarjontaa.

Yhteistyössä Biokian kanssa

Retkeily tuottaa iloa monella tavalla: mieli rauhoittuu kauniita maisemia katsellessa, toiselle hiljaisuus tekee hyvää arjen keskellä, kun taas toinen nauttii hyvästä seurasta luonnossa ystävän kanssa samoillessa. 

Mikä onkaan ihanampi tunne kuin istahtaa hetkeksi mättäälle hengähtämään tai monen tunnin patikoinnin jälkeen laavulle tuijottelemaan rätisevää tulta ja kaivaa eväät esiin repusta. 

Biokian kuivatut marjat ovat luonnonmukainen ja makoisa retkieväs vaellukselle.

Toisinaan on vaikea miettiä, mitä ottaisi mukaan evääksi retkelle, varsinkin jos kyseessä on pidempi, useamman päivän patikka. Yhdelle tärkeintä voi olla helppous, toiselle nopea energiansaanti ja kolmannelle luonnonmukaisuus.

Vaihtelua retkiruokiin

Vaellukselle rinkkaan kertyy aina painoa, joten mukaan pakkaa mielellään kevyitä eväitä. Biokian kuivatuilla marjoilla ja marjajauheilla saa helposti vaihtelua aamu- ja välipaloille ja suklaamarjat taltuttavat makeannälän.

Biokian suklaamustikka on maukas herkku suklaan ystävälle. Vaihtoehtona löytyy myös valkosuklainen mustikka.

Marjat ja jauheet kulkevat kätevästi mukana uudelleensuljettavissa pusseissa ja toimivat sellaisenaan, aamupuuron seassa ja vaikka nuotiolettujen päällä. Esimerkiksi aamupuuron sekaan voi sujauttaa mustikkajauhetta ja päälle kuivattuja tyrnimarjoja, jotka ovat vitamiinipommeja ja paljon vähemmän kitkeriä kuin tuoreversio marjasta. Ennen vaellusta näppärimmät voivat valmistaa marjaisan trail mixin tai marjaisia välipalapatukoita. 

Kuivattuja marjoja letun päällä
Hyvin säilyvät kuivatut marjat ovat omiaan retkelle otettaviksi.

Marjajauheista ja kuivatuista marjoista löytyy useita makuvaihtoehtoja, kuten esimerkiksi pirteää puolukkaa, lempeää mustikkaa ja kirpeää karpaloa. 

Paljon hyvää pienessä paketissa

Kuivatut marjaeväät ovat erittäin ravintorikkaita. Energian saa luonnonmukaisessa ja terveellisessä muodossa.

Jauheet ovat 100% marjaa eivätkä sisällä ollenkaan lisättyä sokeria ja jo ruokalusikallisesta saa suositusten mukaisen päivittäisen marja-annoksen.

Pussi kuivattuja marjoja vastaa mausta riippuen kolmesta neljään desiä tuoreita marjoja. 

Marjoja kämmenillä
Monen makuun kirpsakka tyrni ja hapan puolukka maistuvat kuivattuina huomattavasti pehmeämmiltä.

Hyvä vaihtoehto perinteiselle vedelle tai urheilujuomalle ovat Biokian mehutiivisteet. Mehutiivisteestä saa mukaansa mustikka- tai puolukkamehun, jonka voi nauttia pakkaspäivinä kuumana tai kesällä raikkaana ja kylmänä. Pienikin tilkka mehutiivistettä vesipullossa muuttaa veden pirteäksi makuvedeksi.

Jos marjoja jää jäljelle retkeltä, menevät ne kotona hyvin ­smoothieissa, leivonnassa tai vaikkapa salaatin päällä.  

Nappaa ensi kerralla mukaan kuivatut marjaeväät ja nauti aidoista luonnonantimista luonnon keskellä.