fbpx

Retket

Päiväretki Etelä-Suomeen

Hentman

 

Kirjan ensimmäinen selailukerta aiheuttaa lievää ahdistusta. Niin monta retkikohdetta niin lähellä, miten niihin kaikkiin ehtii?

Etelä-Suomen retkeilyoppaan ensimmäisessä osassa esiteltiin pääkaupunkiseudun länsipuolen 148 kohdetta. Nyt ilmestyneessä toisessa osassa itäpuolen kohteita on 95 ja niissä esitellään yhteensä 106 reittiä. Kirjan kirjoittaja Raija Hentman on tehnyt valtaisan työn kohdetietojen selvittämiseksi, tarkastamiseksi ja oppaan muotoon kirjoittamiseksi.

Kirjassa esitellään retkeilyreittejä, luontopolkuja, muinaispolkuja ja reittejä, joista ilahtuvat erityisesti lapset. Lyhyimmät reitit ovat vain muutaman sadan metrin pyrähdyksiä, pisimmät kymmeniä kilometrejä. Kirja pääpaino on kuitenkin päiväretkikohteissa.

Kohdeselostusten lisäksi kirja antaa tiivistettyä tietoa kasveista, eläimistä, geologisista kohteista ja historiallisista paikoista.

Kohdehakemisto auttaa valitsemaan juuri itselle tai lapsille sopivan retkikohteen.

Kirjan ongelma ovat sen kartat. Kartat ovat niin pieniä, että niiden lukeminen on vaikeaa ja joissakin kohdin mahdotonta. Kannattaa siis varata matkaan myös oikea kartta tai verrata kirjan karttoja esimerkiksi Metsähallituksen retkikarttapalveluun netissä.

 

Etelä-Suomen retkeilyopas 2.

Raija Hentman. 248 sivua.

Minerva, 2016.