fbpx

Varusteet

Puhdasta vettä painamalla

Vedenpuhdistimista keskustellaan paljon. Siitä, ovatko ne tarpeen ylipäätään ja jos sellaisen haluaa, millainen olisi paras.

Paras vedenpuhdistin on tietenkin se, joka täyttää juuri sinun tarpeesi. Ennen puhdistimen hankkimista kannattaa pohtia, haluaako suodattaa vettä vain omaan suuhunsa, isommalle joukolle, käytetäänkö sitä leirissä vai polun varrelle ja millaista puhdistustehoa vaaditaan.

Grayl Geopress Purifierin käyttäminen on helppoa. Sisään laitetaan vettä ja suodantinosa painetaan sisään hitaasti, jolloin saadaan 0.7 litraa puhdasta vettä. Suodattaminen painaminen vaatii jonkin verran voimaa. Puhdasta vettä voi sitten kaataa kattilaan tai mukiin. Markkinoillahan on myös keveitä suodattamia, joista yleensä juodaan suoraan.

Geopress suodattaa vedestä 99,99 % bakteereista, alkueliöistä ja viruksista, mitä kaikki suodattimet eivät tee. Luonnonvesissä on kaikenlaista mönjää, ja suodatin poistaa myös ne. Humuspitoisen veden makua suodatin ei omilla retkilläni poistanut ja sitä vettähän Suomessa riittää.

Yhdellä suodattimella voi puhdistaa noin 250 litraa vettä. Sitten suodatin on vaihdettava.

Geopress on monikäyttöinen suodatin, koska siitä voi jakaa vettä useammallekin ihmiselle. Sen käyttö on helppoa ja se poistaa myös virukset. Suodatin on melko iso ja painoa sillä on tyhjänä 450 grammaa.

Hintaluokka 100 euroa

+ Pullosta voi kaataa mukiin

+ Suodattaa myös virukset

+ Käyttäminen helppoa