fbpx

Varusteet

Näin peset untuvatakin tai -pussin

IMG_4425

Retki-lehdessä 10/2015 on Joutsen Finlandin Matias Kotkasaaren haastattelu, jossa hän kertoo myös omat vinkkinsä untuvatuotteiden pesemiseen:

Kastele takki tai makuupussi ensin läpimäräksi esimerkiksi suihkussa. Untuvatuotteiden kangas voi olla hyvinkin vettähylkivää, joten pesukone pesee untuvan paremmin, kun tuotteet on ensin kasteltu ja ylimääräinen ilma poistettu.

Käytä nestemäistä pesuainetta hyvin vähän. Uudet pesukoneet ja –aineet ovat tehokkaita, joten pesuainetta tarvitaan vain ruokalusikallinen. Joutsenen tehtaalla käytetään vain teelusikallinen untuvashampoota jokaista pestävää tuotetta kohden.

Käytä sekä pesuun että huuhteluun mahdollisimman paljon vettä.

Linkoa mahdollisimman kovilla kierroksilla.

Kuivausrumpu helpottaa kuivausta. Rumpu aistii usein tuotteen pintakankaan olevan kuivaa ja lopettaa kuivaamisen, vaikka untuva on vielä kosteaa. Lisää rumpuun kostutettu käsipyyhe, jolloin rumpu jatkaa toimintaa.

Tennispalloja ei kuivausrumpuun tarvitse laittaa, sillä ne voivat sulaa ja vahingoittaa tuotetta.

Takit ja makuupussit voi kuivata myös henkarissa tai laittaa riippumaan. Tasokuivaus toimii myös. Muista ravistella välillä.

Jos untuva on paakussa pesun ja kuivauksen jälkeen, on untuvaan jäänyt pesuainetta ja tuote pitää pestä uudelleen pelkällä vedellä.