fbpx

Varusteet

Kalvon alla

Aloitus3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuoritakki hankitaan suojaksi sadetta ja tuulta vastaan, joten säänkestävyyden lisäksi käyttäjä arvostaa erinomaista huppua. Kalvon hengittävyys ei riitä kovimmissa ponnisteluissa, joten tuuletusta haetaan kainaloaukkojen kautta.

Takki on retkeilijän tärkeimpiä varusteita, vaikka sitä ei välttämättä käytetä vaelluspäivän aikana. Kesällä kuoripusakka kaivetaan repusta vasta sateen yltyessä, tuulen voimistuessa ja illalla leiriaskareisiin lisälämpöä antamaan.

Kuoritakki suojaa päätä ja ylävartaloa, joten se takaa riittävän lämmön kaikille tärkeille elintoiminnoille. Housujen rooli jää selvästi takin varjoon. Vaeltaja voi edetä jopa räntäsateessa shortsein ja säärystimin, kunhan takki pitää ylävartalon kuivana ja lämpimänä.

Lähetimme maahantuojille ja valmistajille testikutsun, jossa kerroimme testaavamme retkeily- ja vaelluskäyttöön sopivia, vedenpitäviä kuoritakkeja, jotka on suunniteltu käytettäväksi keväästä myöhäiseen syksyyn. Kerroimme tyypillisen käyttäjän olevan muutaman päivän vaellusta Pohjolan arvaamattomissa säissä tarpova vaeltaja tai päiväretkeilijä, joka pakkaa takin reppuun suojautuakseen sillä tarvittaessa kovalta tuulelta ja rankalta sateelta.

Halusimme testiin vain hupullisia malleja, jotka kestävät repun ja rinkan kantamista. Kerroimme, että testiin sopiva tuote on kuoritakkien kategorian puolivälistä eli malli, joka ei ole yksityiskohdiltaan äärimmäisen karsittu, lähinnä urheilusuoritukseen soveltuva malli tai järeä, talvikäyttöön suunniteltu tuote.

takit

Lue koko testi täältä

Teksti ja kuva: Joel Ahola