fbpx

UutisetVarusteet

Vesiretkeilyä Venemessuilla

IMG_4756Venemessut käynnistyivät viikonloppuna ja kevään uutuuksiin voi tutustua vielä koko tämän viikon.

Omin voimin liikkujille tarjolla on kanootteja, kajakkeja ja erityisesti SUP-lautoja, joita voi kokeilla isossa altaassa.

Uuten yrittäjänä messuilla esittäytyi virolainen Vesikissa (www.vesikissa.com), joka valmistaa ilmatäytteisiä kajakkeja yhden-, kahden- tai kolmenistuttavina. Erikoisuutena on koottava Vesikissa-katamaraani, jonka ponttoonit ovat ilmatäytteiset. Kuljetusta ja säilytystä varten purjekatamaraani on pakattu kolmeen 15–20 kilon pussiin (kokonaispaino 60 kg).

IMG_4737

Kanoottikalastuksen suosio on nousussa ja siihen löytyy useita erilaisia kulkuvälineitä. Welhonpesän (www.welhonpesa.fi) kalastuskajakit ovat tukevia ja niitä on helppo lisävarustella esimerkiksi kaikuluotaimella. Niihin on tarjolla myös korkeussuunnassa säädettäviä istuimia heittelyä helpottamaan.

IMG_4751

Ortlieb on tuonut markkinoille kevyen kuivapussin, joka toimii myös päiväreppuna. 25-litrainen reppu painaa 290 grammaa. Pro-versiossa on ilmatäytteinen pehmuste selkää vasten. Niitä voi käydä katsomassa North West Importin osastolla (www.northwestimport.fi).

IMG_4748

Kalastusosastolla on Rapalan jättiakvaario, josta voi yrittää tunnistaa kotimaisia kalalajeja.

IMG_4747