fbpx

KotimaaUutiset

Suomen luonnon päivä goes pop up

luonnonpaiva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lauantaina 27.8.2016 ympäri Suomen juhlittava Suomen luonnon päivä siirtyi uuteen aikaan uuden verkkopalvelun myötä. Juuri julkaistun tapahtumakartan avulla kuka tahansa voi järjestää pop up -tapahtuman ja ilmoittaa sen kartalle. Luvassa on edellisvuosien tapaan myös eri tahojen toteuttamia tapahtumia, jotka löytyvät samalta kartalta. Järjestä tapahtuma, osallistu itse tai lähde luontoon ystävien tai vaikkapa perheen kanssa.

Suomen luonnon päivän uutena kotisivuna toimiva verkkopalvelu www.luonnonpaivat.fi aukesi kesäkuussa. Tänään julkaistun tapahtumakartan avulla Suomen luonnon päivän tapahtumajärjestäjät pääsevät itse lisäämään tapahtumansa kartalle. Uudistus mahdollistaa spontaanit pop up -tapahtumat: voit ilmoittaa tapahtumasi osaksi juhlintaa koska vain. Ideoi itsesi näköinen Suomen luonnon päivän tapahtuma ja vie se kartalle osoitteessa www.luonnonpaivat.fi/ilmoitatapahtuma.

Kun olet vienyt tapahtumasi kartalle, muista myös viestiä tapahtumastasi. Pohdi, minne voisit jakaa tapahtumasi tavoittaaksesi mahdollisimman laajan yleisön. Kerro tapahtumasta kanavissa, joita mahdolliset osallistujat seuraavat. Jaa tapahtumasi suoraan luonnonpaivat.fi -sivustolta Twitteriin tai Facebookiin ja käytä sosiaalisessa mediassa tunnistetta #luonnonpaivat.

Vinkkaa myös tapahtumastasi paikallismedian menopalstoille ja tapahtumakalentereihin. Voit räätälöidä tapahtumasta tiedotteen ja hyödyntää tiedotepohjaa, jonka löydät luonnonpaivat.fi -verkkopalvelusta. Uudelle verkkosivulle on myös koottu vinkkejä tapahtumajärjestäjille.

Suomen luonnon päivää vietetään neljättä kertaa

Neljättä kertaa elokuun viimeisenä lauantaina juhlittavan Suomen luonnon päivän ideana on nauttia luontomme tuomasta ilosta ja oivaltaa sen hyvinvointia edistävä vaikutus. Vuonna 2015 Suomen luonnon päivää juhlittiin 134 erilaisella teemaretkellä, talkoissa ja lapsiperheiden luontojuhlissa. Tasavallan presidentin puoliso rouva Jenni Haukio toimii Suomen luonnon päivän suojelijana vuosina 2016 ja 2017.