fbpx

KotimaaUutiset

Suomen luonnon päivä 29.8.

Print

Kolmannen Suomen luonnon päivän pääjuhla järjestetään Haltiassa lauantaina 29.8.2015 kello 10-15. Suomen luontokeskus Haltiassa ja sen lähiympäristössä on tarjolla suomalaisen luonnon kunniaksi monipuolinen tapahtumakokonaisuus koko perheelle.

Veikka Gustafsson on paikalla kertomassa seikkailijauransa alkuvaiheista suomalaisessa luonnossa: ”Kotimaan poluilta maailman huipulle ja takaisin” (klo 14.15)

Repovedellä Tervarumpu järjestää risurallin yhdessä Suomen Erätaito ry:n kanssa Saarijärven sisääntulon luona. Tapahtuma alkaa klo 10 ja päättyy klo 15. Kokoontumisessa tavataan muita aihepiiristä kiinnostuneita, keitellään mokkaa nokipannuilla nuotiolla ja tietysti risukeittimillä, pohdiskellaan luonnon ja retkeilyn syvintä olemusta sekä nautitaan aidosta metsän elämästä.

Järjestäjän eli Tervarummun puolesta tarjoamme kahvit (myös porot omille keittimille), polttopuut ja risut sekä paikan.

Mukana ovat myös:

 

Joppe Ranta

Joppe on retkeilytoimittaja ja retkeilyalan sekätyömies. Hänet tunnetaan vahvasta osaamisesta sekä laajakatseisuudesta ja hän on kirjoittanut mm. Retki-lehteen reilun viidentoista vuoden ajan. Retkeilytoimittamisen lisäksi Joppe toimii outdoor-alalla koulutus- ja konsultointitehtävissä. TV:stä Jopen löytää YLE 2:lla pyörivästä Erätulilla-ohjelmasta Retkinikkarina.  Joppe tuo pari louetta näytille ja kertoo tarinaa louteiden historiasta. Mukana myös omia risukeittimiä ja sekä se the TV:ssä tehty, Erätulilla nähty kappale.

Lisätietoja: Wild Rover Active

Eerikki Rundgren

Eerikki tekee luontoarvo- ja lajistoselvityksiä sekä retki- ja luonto-opastuksia. Hän on myös kouluttanut luonnonvara-alan opiskelijoita muun muassa vaellus- ja erätaidoissa sekä luonnontuntemuksessa. Eerikki tunnetaan myös Suomen Ladun Latu & Polku -lehden sekä Suomen riistakeskuksen Metsästäjä-lehden avustajana.”

Lisätietoja: Eerikin Erätulet

Retki on Suomen johtava outdoor-lehti. Sen sivuilla viihtyvät patikoijat, vaeltajat, maastojuoksijat, hiihtäjät, pyöräilijät, melojat, kiipeilijät, retkiluistelijat, lumikenkäilijät ja seikkailijat.  Esittelemme ulkoilun kiinnostavimmat tarinat, kohteet ja persoonat, opastamme uusien lajien pariin ja retkikeittiön saloihin. Retki-lehden lukijat ovat aktiivisia ulkoilun harrastajia, jotka ovat kiinnostuneita uusista tuotteista ja varusteista, ovat valmiita kokeilemaan uusia lajeja ja jotka matkustavat paljon kotimaassa ja ulkomailla.

Lisätietoja: Retki-lehti

Biwak Outdoor on osa vuonna 1955 perustettua Oy Helmer Ekblad Ab perheyritystä. Biwak Outdoorin päätoimiala on retkeilytarvikkeiden maahantuonnissa, markkinoinnissa ja tukkukaupassa. Biwak Outdoor tuo maahan pääosin puolalaisia retkeilyyn ja ulkoiluun suunniteltuja tuotteita. Mukaan on tosin sujahtanut muutamia englantilaisia, sekä yhdysvaltalaisia tuotteita, mutta sehän ei menoa haittaa.

Lisätietoja: Biwak Outdoor

Anssin valtakuntaa on pääosin kotaretkeily ja siihen liittyvien varusteiden kehittäminen ja käytön esittely. Oma tuotemerkkini on Juuvi, joka on eräkäyttöön kehitetty pienellä puumäärällä toimiva kodan lämmitysjärjestelmä. Juuvi toimii myös keittimenä, joten se istuu hyvin tähän risukeittimien klaaniin. Mutta samalla Juuvin käyttöideologia liittyy niin tiiviisti erilaisiin telttakotiin/vaelluskotiin, että oma esittelyni kertookin usein enemmän koko välinejärjestelmän kehittämisestä, käytöstä ja eduista kuin vain yhdestä tuotteesta. Juuvin rinnalla esittelen siksi myös mm. Tuntsa-vaelluskotaa ja siihen kehitettyjä lisävarusteita.

Lisätietoja: JUUVI kota- ja nuotiotuotteet