fbpx

Uutiset

Retkikartta-palvelu on uudistunut

Metsähallituksen Retkikartta.fi-palvelu on uudistunut. Teknisen toimivuuden parantamisen lisäksi mukana on nyt kuvia suosituimmista kohteista, kartan tietosisältöä on lisätty ja muuttuvat tiedot päivittyvät kartalle aiempaa useammin.

Retkikartta.fi-verkkopalvelu sisältää valtion ja kuntien luontoretkikohteet, reitit sekä retkeilijää varten tehdyt rakenteet kuten tulentekopaikat, laavut ja autiotuvat. Kalastus- ja metsästysalueet löytyvät kartasta myös. Kartan käyttö on maksutonta.

”Kartta näyttää sekä Suomen luonnon kärkikohteet että syrjäisemmät sopukat. Näiden joukosta varmasti löytyy uutta koettavaa niin ensimmäisiä retkiään suunnittelevalle kuin kokeneellekin kulkijalle”, kertoo Retkikartta.fi-palvelusta vastaava projektipäällikkö, Metsähallituksen Luontopalvelujen erikoissuunnittelija Tapani Mikkola.

Retkeilyn suosio on näkynyt koronakevään ja -kesän aikana Metsähallituksen luontokohteissa ja sitä kautta myös Luontoon.fi-palvelussa selvästi. Karttalinkit Luontoon.fin esittelemistä kohteista johtavat Retkikartta.fi-palveluun. Mikkola pitääkin Retkikartan uudistamisen ajoitusta onnistuneena – mikäpä sopisi paremmin tähän kotimaisen luontoretkeilyn huippukesään 2020.

”Retkikartta on retkeilijän ykköstyökalu retkien suunnitteluun ja mainio apuväline myös retken aikana, jos ei olla kännykkäkenttien ulkopuolella. On hienoa, kun tarkoille kartoille tai halutessaan ilmakuville saa näkyville juuri ne lisätasot, jotka haluaa: patikkareitit, hiihtoladut, laavut, tuvat, suojelualueiden rajat ja niin edelleen”, sanoo palvelua paljon käyttävä, retkeilyyn erikoistunut tietokirjailija ja vapaa toimittaja Jouni Laaksonen.

Metsähallituksen Luontoon.fi-palvelussa on retkikohteista puolestaan helpon yleissilmäyksen antavat pdf-muotoiset kartat, joiden avulla alueiden yleispiirteisiin ja reitteihin on helppo tutustua. Luontoon.fi- ja Eräluvat.fi-verkkopalveluissa on myös tarkat kohdekuvaukset Metsähallituksen hallinnoimista suosituimmista luontoretkikohteista ja kaikista kalastus- ja metsästysalueista