Etsimessä

Retkikartan mobiiliversio avattu

Näyttökuva 2014-10-7 kello 11.52.17

Metsähallituksen karttapalvelua Retkikartta.fi voi jatkossa käyttää myös mobiililaitteilla kuten erilaisilla tavallisimmilla älypuhelimilla ja tablet-laitteilla. Karttapalvelun mobiiliversioon löytää osoitteella m.retkikartta.fi. Mobiiliversio on käytettävissä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi kuten Retkikartta.fi:kin.

Retkikartan käyttömahdollisuutta maastossa mobiililaitteilla on yleisesti toivottu viime aikoina. Jos olet kaivannut tällaista, m.retkikartta.fi-palvelua kannattaa nyt kokeilla vaikka seuraavalla syksyn sieniretkellä ja antaa siitä palautetta palvelun palautetoiminnolla (www.eraluvat.fi).

m.retkikartta.fi  on mobiililaitteille optimoitu verkkosivusto, joka hyödyntää päätelaitteen GPS:ää keskittäen kartan käyttäjän sijainnin mukaisesti.  m.retkikartta.fi:tä käyttäen kartta-aineistoa ei ole ladattavissa ja tallennettavissa offline-käyttöön. Maastoon lähtiessäsi huomaa siten että karttapalvelua ei voi käyttää mobiilidataverkon puuttuessa. Ylipäätänsä karttapalvelua ei ole tarkoitettu käytettäväksi eikä sitä pidä käyttää karttaplotterin eikä paperikartan ja kompassin korvikkeena tai ainoana navigointivälineenä.

Lue myös

Elokuun Retki-lehti ilmestyy perjantaina

Petri Laine

Onko risukeitin avotuli vai ei?

Petri Laine

Tunnetko varusteidesi alkuperän? Suomalaisen verkkokaupan valikoimasta löytyy vain vastuullisia tuotteita