fbpx

EtsimessäUutiset

Retkikartan mobiiliversio avattu

Näyttökuva 2014-10-7 kello 11.52.17

Metsähallituksen karttapalvelua Retkikartta.fi voi jatkossa käyttää myös mobiililaitteilla kuten erilaisilla tavallisimmilla älypuhelimilla ja tablet-laitteilla. Karttapalvelun mobiiliversioon löytää osoitteella m.retkikartta.fi. Mobiiliversio on käytettävissä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi kuten Retkikartta.fi:kin.

Retkikartan käyttömahdollisuutta maastossa mobiililaitteilla on yleisesti toivottu viime aikoina. Jos olet kaivannut tällaista, m.retkikartta.fi-palvelua kannattaa nyt kokeilla vaikka seuraavalla syksyn sieniretkellä ja antaa siitä palautetta palvelun palautetoiminnolla (www.eraluvat.fi).

m.retkikartta.fi  on mobiililaitteille optimoitu verkkosivusto, joka hyödyntää päätelaitteen GPS:ää keskittäen kartan käyttäjän sijainnin mukaisesti.  m.retkikartta.fi:tä käyttäen kartta-aineistoa ei ole ladattavissa ja tallennettavissa offline-käyttöön. Maastoon lähtiessäsi huomaa siten että karttapalvelua ei voi käyttää mobiilidataverkon puuttuessa. Ylipäätänsä karttapalvelua ei ole tarkoitettu käytettäväksi eikä sitä pidä käyttää karttaplotterin eikä paperikartan ja kompassin korvikkeena tai ainoana navigointivälineenä.