fbpx

Uutiset

Retkelle vuokraamon kautta – Listasimme retkeilijän varustevuokraamot

Jos varusteen ostaminen ei kiinnosta, kannattaa se lainata tai vuokrata. Vuokravarusteiden saatavuus on viime vuosina lisääntynyt huimasti.

Lista on julkaistu Retki-lehden numerossa 3/2021, ja sen jälkeen olemme lisänneet uusia vuokravarusteiden tarjoajia, sitä mukaa kun saamme niistä tietoa.

Retkirent
on yhteisöllinen varustevuokraamo, johon kuka tahansa voi laittaa nurkissa pölyttyvät varusteensa vuokralle
palvelumaksua vastaan. Sitä kautta voi myös myydä tai antaa varusteita. Valikoima on runsas kanooteista
rukkasiin.

Liizi
tarjoaa vuokralle retkeilyyn ja veneilyyn liittyvien tavaroiden lisäksi lastentarvikkeita ja työkoneita. Hillebergin ja Fjällrävenin telttojen lisäksi voi vuokrata Savotan telttasaunaa. Liizi lähettää tavarat kaikkialle Suomeen.

Retkipaikka
-sivuston varustevuokraamo toimii Nuuksiossa Haltian luontokeskuksessa. Reppujen ja lumikenkien lisäksi voi vuokrata Tentsilen puuteltan

Ulkoilma Akatemia
järjestää retkeilykursseja, opastettuja vaelluksia ja vuokraa varusteita. Kuopion toimipisteestä varusteet lähtevät noutopisteisiin eri puolille Suomea. Vuokrattavissa on muun muassa makuupusseja, GPS-laitteita ja lastenkantorinkka.

Partioaitta
tarjoaa 365-klubilaisille ilmaiseen lainaa varusteita enintään 48 tunnin ajaksi. Tuotteet lainataan panttia vastaan ja noudetaan Partioaitan myymälästä.

Kuinoma
on nettisivusto, jossa voi laittaa omia varusteita vuokralle. Tarjolla on esimerkiksi ahkioita, jäärautoja ja telttoja.

Suomen Ladun jäsenyhdistykset

vuokraavat varusteita myös ei-jäsenille.

Melomo
vuokraa packraft-lauttoja paikallisten yhteistyökumppaneiden kautta. Esimerkkeinä Natura Viva Helsingissä ja Sisu Outdoor Ylläksellä.

Hiihtokeskusten välinevuokraamoista
löytyy lasketteluvarusteiden lisäksi myös maastopyöriä kesään ja talveen.

Paikalliset retkeily-yrittäjät
tarjoavat opaspalveluiden lisäksi myös vuokravarusteita. Kilpisjärvellä toimii esimerkiksi Adventure by Design, joka vuokraa vaikkapa aloittelijan retkeilysettiä.

Lapland Outdoor toimii Muoniossa ja pyrkii tarjoamaan vuokravarusteita ympärivuotiseen käyttöön. Saatavilla on muun muassa tuntureille sopivia randosettejä, tunturisuksia ja metsäsuksia.