fbpx

UutisetVarusteet

Reima liikuttaa lapsia

531249B_Wheeler_jacket_ with sensor and screen

Toiminnallisia ulkoiluvaatteita lapsille valmistava Reima haluaa saada lapset liikkumaan ulkona. Reima esitteli ISPO-messuilla ReimaGo-konseptin, jossa lapsen vaatteen taskuun laitetaan sensori, joka kerää tietoa lapsen aktiivisuudesta ulkoleikeissä. Kotona sensorin keräämää tietoa voidaan tutkailla puhelimen sovelluksessa.

”Haluamme auttaa lapsia liikkumaan, sillä uskomme liikunnan kuuluvan terveen ja onnellisen lapsuuden tärkeimpiin edellytyksiin. ReimaGo:n tavoitteena on motivoida ja kannustaa lapset ulos liikkumaan”, kertoo Reiman toimitusjohtaja Elina Björklund.

Tutkimustulokset osoittavat, että vain viidesosa suomalaisista lapsista ja nuorista liikkuu päivittäin suositusten minimimäärän mukaisesti vähintään tunnin, ja ainoastaan viisi prosenttia pääsee suotavalle tasolle kahteen tuntiin.

ReimaGo-sovelluksen avulla lapsia yritetään saada liikkumaan enemmän innostavasti ja kannustavasti. Sovellus on pelimäinen ja sen värikäs maailma soveltuu hyvin kaikenikäisille lapsille. Sovelluksessa lapset voivat liikkua pelihahmollaan jännittävien kenttien läpi.

Lapsen liikkumista mittaavan sensorin on kehittänyt toinen suomalaisyhtiö eli Suunto. Sensorissa ei ole paikannusominaisuutta eli vanhemmat eivät voi seurata lapsen liikkeitä GPS:n avulla. Toimitusjohtaja Björklund sanoo, että mikäli kuluttajat sellaista toivovat, ominaisuus voidaan siihen periaatteessa lisätä.

reimago-APP.eps