fbpx

Uutiset

Pallastunturin vanha luontokeskus puretaan

Metsähallituksen Luontopalvelut purkaa vanhan luontokeskuksen, jotta uusi luontokeskus mahdutaan rakentamaan paremmin. Purkutyöt aloitetaan maanantaina 8. toukokuuta.

Alun perin Metsähallituksen piti remontoida Pallastunturin vanha luontokeskus. Remontin suunnittelussa kuitenkin selvisi, että rakennuksen sisäilmaongelmat ovat niin mittavat, ettei suunniteltua remonttia ollut järkevä toteuttaa. Vanha rakennus puretaan toukokuun aikana ja Pallakselle aletaan rakentaa uutta luontokeskusta myöhemmin tänä vuonna.

”Tulossa on purettavaa rakennusta pienempi ja uusia toimintoja sisältävä kompakti luontokeskus. Suunnittelutyö on hyvässä vauhdissa,” rakentamisen erityisasiantuntija Marko Huusko Metsähallituksen Luontopalveluista kertoo. 

Vuonna 1977 rakennettu Pallastunturin luontokeskus oli yksi Suomen ja Pohjoismaiden vanhimmista luontokeskuksista. Luontokeskus sijaitsee Muoniossa käyntimääriltään Suomen suosituimmassa Pallas–Yllästunturin kansallispuistossa. Viime vuonna kansallispuistossa oli 594 300 käyntiä.