fbpx

Uutiset

Mikä on sinun paras erätarinasi? Osallistu Erälastut-kirjoituskilpailuun

Riihimäen Erämessuilla palkitaan Erälastut-kirjoituskilpailun voittaja.

Eräkirjamessut järjestetään osana Kansainvälisiä Erämessuja 7.–9.6.2024 Riihimäen Urheilupuistossa. Eräkirjamessut on ideoinut kirjailija ja toimittaja Monni Himari, joka on myös intohimoinen kalastaja ja eräkirjallisuuden kuluttaja.

Eräkirjamessujen innoittamana Eräkirjamessut, Suomen Metsästysmuseo, Suomen Metsästäjäliitto ja Kansainväliset Erämessut järjestävät eräaiheisen kirjoituskilpailun Erälastut.

”Kilpailussa on tarkoitus antaa nuorten ja nuorten aikuisten ääni kuuluville. Erätarinat ovat ihania ja tarkoitus on innostaa nuoria kirjoittamaan ne ylös”, kertoo Eräkirjamessuja luotsaava Monni Himari. ”

Kilpailussa on rahapalkintoja, jotka myönnetään Juha K. Kairikon rahastosta. Rahaston tarkoituksena on tukea suomalaiseen metsästyskulttuuriin liittyvää julkaisutoimintaa ja tutkimustyötä.

Kilpailuohjeet on julkaistu Suomen Metsästysmuseon sivuilla. Kilpailusarjoja on kaksi: nuoret (vuonna 2006 syntyneet tai sitä nuoremmat) ja nuoret aikuiset (1995–2005 syntyneet). Tyylilajina on kaunokirjallinen erätarina ja genrenä muistelma, fiktio tai runo. Aihepiiri on sama kuin Kansainvälisillä Erämessuilla eli metsästys, kalastus, retkeily ja luonto. Kilpailuun voi osallistua 15.5.2024 mennessä vastauslomakkeella metsastysmuseo.fi-sivustolla tai sähköpostilla osoitteeseen [email protected]. Voittaja julkaistaan Kansainvälisillä Erämessuilla perjantaina 7.6.2024.