fbpx

Uutiset

Maastopyöräreitti Keskuspuiston läpi

Helsingin Keskuspuistoon on rakennettu 16 kilometrin opastettu maastopyöräreitti.

Helsinkiä halkovaan kaupungin suurimpaan puistoon, eli Keskuspuistoon, on rakennettu pääkaupungin ensimmäinen opastettu maastopyöräreitti, joka valmistuu 19.6.2023. Maastopyöräreitti on peräti 16 kilometriä pitkä, se etenee vaihtelevan metsäisessä maastossa ja reitti on merkitty puihin punaisilla reittimerkeillä. Reitti alkaa Laakson ratsastuskentän pohjoispuolelta, kulkee läpi Keskuspuiston, kiertää Pitkäkosken ja Haltialan metsäalueella ja päättyy Paloheinän majalle. Reitin voi ajaa molempiin suuntiin.

Keskuspuisto on suosittu ulkoilukohde, joten myös maastopyöräillessä tulee ottaa muut ulkoilijat huomioon.Osa maastopyöräreitistä kulkeekin yleisillä ulkoilureiteillä ja osittain reitti risteää muiden ulkoilureittien kanssa. Risteyskohdat onkin merkitty puisilla paaluilla ja punaisella reittimerkillä. 

”Keskuspuiston uusi maastopyöräreitti on vastaus monen toiveeseen ja se on suunniteltu maastopyöräilyn asiantuntijoita kuunnellen. Hyvin rakennettu ja opastettu reitti on myös paras tae sille, että ympäröivä luonto säilyy. Keskuspuiston ainutlaatuisuus on ulkoilijoiden ja luonnon rinnakkaiselo”, kertoo maastopyöräreitin rakennuttamisesta vastanneen Helsingin kaupunkiympäristön toimialan suunnitteluvastaava Tiina Saukkonen