fbpx

KotimaaRetketUutiset

Luonnon päivät kutsuu kaikki juhlimaan satavuotiaan Suomen luontoa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yksi laajimmista Suomi100-juhlinnoista, Luonnon päivät 2017 -kampanja käynnistyy tänään. Tavoitteena on saada kaikki suomalaiset juhlimaan Suomen luontoa neljänä Luonnon päivänä – kukin omalla tyylillään. Luontojuhla voi syntyä yhdessä tekemisestä, tunne-elämyksestä luonnossa, jännittävästä seikkailusta tai uusien luontokokemusten hankkimisesta.

Luonnon päiviä 2017 on neljä. 4. helmikuuta Sukelletaan talveen. 20. toukokuuta Villiinnytään keväästä. 17. kesäkuuta Rakastutaan kesäyöhön. 26. elokuuta Juhlitaan Suomen luontoa. Sosiaalisen median kampanjalla innostetaan suomalaisia osallistumaan näihin luontojuhliin tai järjestämään omansa.

Jokaisena Luonnon päivänä on kymmeniä järjestettyjä tapahtumia eri puolilla Suomea. Niissä voi esimerkiksi osallistua Maailman suurimpaan hiihtokouluun, nauttia villiyrttiherkkuja laavulla, nukkua kesäyössä, oppia tuntemaan luonnonkukkia ja kuunnella kuorokonsertteja kansallispuistoissa.

Luonnon päivät haluaa myös innostaa suomalaisia omantyylisiin luontojuhliin.

”Kuka tahansa voi järjestää tapahtumia, retkiä ja iloisia kohtaamisia 100-vuotiaan Suomen luonnossa. Voi esimerkiksi kutsua perheen tai kaveriporukan syömään nuotiopaikalle, viedä päiväkotiryhmän retkelle lähimetsään, auttaa vanhuksen kävelylle tai pitää sukukokouksen luonnon helmassa. Kokemukset kannattaa jakaa somessa aihetunnuksella #luonnonpäivät” projektipäällikkö Joel Heino sanoo.

Suomalaiset haluavat juhlia luontoa

Luonnon päivät on innostanut valtavan toimijajoukon luonnon juhlinnan ideointiin. Järjestäjäorganisaatioita on lähes 50, joista monilla on iso määrä paikallisyhdistyksiä. Järjestäjien yhteenlaskettu jäsenmäärä on 1,5 miljoonaa. Tapahtumia on ideoitu eri puolilla Suomea järjestetyissä kymmenissä työpajoissa, joihin on osallistunut satoja ihmisiä.

Kansalaisilta odotetaan hyvää vastaanottoa: Kyselyjen mukaan yhdeksän kymmenestä suomalaisesta haluaa juhlia luontoa Suomi100-vuonna.

”Meillä on siis hyvä syy luottaa siihen, että saamme kaikki suomalaiset luontoon. Järjestetyt ja omaehtoiset tapahtumat tarjoavat tilaisuuden juhlia yhdessä sitä, miten luonto näkyy suomalaisen leikin, liikunnan, elämysten ja virkistymisen paikkana, sekä kulttuurimme innoittajana ja makuelämysten tarjoajana”, Heino sanoo.

Luonnon päivät herättää kansainvälistä kiinnostusta

Luonnon keskeinen rooli Suomi100-vuoden juhlinnassa on jo nyt herättänyt kansainvälistä kiinnostusta.
Luonnon keskeinen rooli Suomen satavuotisjuhlassa on jo nyt herättänyt kansainvälistä kiinnostusta. Suomen luonnon ainutlaatuisuus ja pohjoisen ympäristön tarjoamat matkailumahdollisuudet on nostettu ulkomaisessa mediassa yhdeksi juhlavuoden kiinnostavimmista ilmiöistä.

Luonto ja siihen liittyvät ohjelmat, kuten Luonnon päivät, olivat keskeinen tekijä, kun suuret kansainväliset matkailumediat Lonely Planet ja National Geographic listasivat Suomen ensi vuoden parhaimpien matkakohteiden joukkoon. Myös The Independent ja Financial Times nostivat esille Luonnon päivät osana Suomi100-juhlintaa.

Luonnon päivät verkossa ja somessa

Luonnon päivien tapahtumia voi hakea tapahtumakartalta www.luonnonpaivat.fi/haetapahtumia. Talviluonnon päivän kaikki tapahtumat eivät vielä ole kartalla.
Omat luontojuhlat voi jakaa sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #luonnonpäivät.