fbpx

Uutiset

Kuluttaja-lehti testasi karkotteet

Kun tehokkuus ratkaisee,valitse OFF! TEHO! Tehokas vaihtoehto hyttysten punkkien, paarmojen ja mäkäräisten karkottamiseen metsästäjille, kalastajille ja muille tehokasta suojaa tarvitseville. Kuivasuihke kuivuu iholle välittömästi ja on näin miellyttävä käyttää.

 

Kuluttaja-lehden testissä olivat mukana nämä karkotteet: Aco Eton, Autan, Free, Mygg, Off!, ParaKito, Pico Brothers, Sjö & hav ja Zodinplex.

Off! Teho piti itikat loitolla pisimpään, koska siinä on eniten DEET-nimistä ainetta. DEET eli Dietyylitoluamidi on EU:n riskiarvioinnin läpikäynyt aine, jota on käytetty kuluttajatuotteissa vuodesta 1957.

Tuotteen valmistajan lehditötiedotteen mukaan ”Off! peittosi kilpakumppanit testin tehokkuutta ja kemikaalialtistumista mittaavilla osa-alueilla, eikä ihmekään; se on tarkoitettu hankaliin olosuhteisiin, kuten metsästäjille, marjastajille ja kalastajille ja karkottaakin hyttysten lisäksi myös punkit, mäkäräiset ja paarmat. Tehoainemäärä (25%) sekä tuotteen koostumus takasivat korkeimman, yli 5 tunnin suojan sekä pienimmän tehoainealtistuksen kun yksi levityskerta riitti takaamaan pitkän suoja-ajan. Tämä on tärkeä ominaisuus, sillä herkempiä tehoaineet saattavat ärsyttää.”