fbpx

Uutiset

Kansallispuistojen ja luontokeskusten suosio nousussa

Oro_Mannyt

Kansallispuistojen käyntimäärät ovat kasvaneet verrattuna vuoden takaisiin lukuihin. Elokuun loppuun mennessä kansallispuistoihin oli tehty yli 1,9 miljoonaa käyntiä, kun vuonna 2014 luku oli 1,7 miljoonaa. Myös luontokeskusten käyntimäärät kasvoivat verrattuna viime vuoteen.  Alkuvuoden käyntimäärät ovat kasvaneet erityisesti Repoveden ja Nuuksion kansallispuistoissa.
Kansallispuistojen palveluvarustuksen, kuten reittien, tulipaikkojen ja kuivakäymälöiden investoinnit ja ylläpito tehdään kysyntälähtöisesti. Palveluvarustus on tärkeää, sillä se madaltaa luontoon lähtemisen kynnystä ja siten lisää käyntimääriä, mikä puolestaan edistää kansanterveyttä. Samalla edistetään matkailuyritysten toimintaedellytyksiä, sillä kansallispuistojen kävijät ovat paikallisten yritysten asiakkaita. Menestyvän luontomatkailutoiminnan salaisuus on vetovoimaisten luontokohteiden ja yritysten palvelujen yhdistäminen.
Kansallispuistojen, valtion retkeilyalueiden ja luontokeskusten käyntimäärät ajalta 1.1.–31.8.2015 ovat osoitteessa www.metsa.fi/kayntimaarat.