fbpx

Uutiset

Hop-On Hop-Off -reittikokeilu Sipoonkorven kansallispuistoon

Sipoonkorpea kiertää maaliskuusta marraskuulle Kuljetusyhtiö Packalén Busin operoima reittiliikenne, jonka avulla retkeilijät pääsevät aiempaa helpommin Sipoonkorpeen julkisella liikenteellä. Sipoonkorven kierroksen lisäksi reitti kulkee Tikkurilan aseman ja Nikkilän kautta.

Sipoonkorven Hop-On Hop-Off -linja ajaa ensimmäisen vuoronsa maanantaina 29.3.2021 pandemiatilanteen salliessa. Alkuun vuoroja ajetaan pääsiäisviikolla ja pääosin viikonloppuisin, mutta kesää kohti siirrytään tiheämpään ajoon. Ajantasaiset aikataulut ja hinnastot löytyvät Visit Sipoon, Visit Vantaan, Vantaan kaupungin ja Packalén busin kotisivulta.

Kuusijärven kehittäminen on yksi Vantaan strategisia kärkihankkeita ja Vantaan kaupungilla on tunnistettu joukkoliikenneyhteyden tarve alueelle. ”Kuusijärven ulkoilualue on joulukuussa 2019 valmistuneen ja Vanhan Porvoontien ylittävän Sudentassu -sillan myötä yksi portti Sipoonkorven kansallispuistoon. Kuusijärvelle vaan on ollut vaikea päästä Tikkurilan suunnalta ilman omaa autoa ja parkkipaikkakin on usein täynnä. Säännöllinen reittiliikenne on vastaus tähän ongelmaan. Kokeilu tukee hyvin myös kaupungin tavoitetta edistää kestävää liikkumista.” kommentoi Vantaan kaupungin matkailusuunnittelija Mari Virtanen.

Kansallispuistojen kävijämäärät ovat olleet kasvussa viime vuosien aikana, mutta pandemian myötä vuoden 2020 kasvu oli suorastaan hurja. Sipoonkorven kansallispuistossa vieraili vuoden 2020 aikana 204 000 kävijää, mikä on liki kaksinkertaisesti vuoteen 2019 verrattuna.