fbpx

UutisetVarusteet

Haltin uusi ahkio palkittiin ISPO-messuilla

ahkio

Haltin uusi, erittäin kevyt ja kestävä hiilikuituahkio on suunniteltu talviretkeilyyn  vaativissa olosuhteissa. Ahkion suunnittelussa tavoitteena on ollut luoda arktisille talvivaelluksille ja retkikuntakäyttöön kestävä, toiminnallinen ja kevyt ahkio, joka vaatii vain vähän huoltoa. Suunnitteluprosessin aikana ahkiota testattiin useaan otteeseen kenttäkäytössä yhteistyössä kokeneen naparetkeilijän ja eräkouluttajan Kari Vaiska Vainion kanssa.

Ahkio on Suomessa suunniteltu ja valmistettu ja liukuvien materiaalien ansiosta helppo ja kevyt vetää.

Keveys ja kestävyys perustuvat valittuihin teknisiin materiaaleihin. Pohja on valmistettu hiilikuidusta ja kevlarista, sekä aisa hiilikuidusta. Leveän ja tasaisen pohjarakenteen ansiosta tavarat on helppo lastata ja purkaa. Pohjassa on kaksi sintratusta polyeteenistä (UHMWPE) valmistettua jalasta. Materiaali on sama kuin maastohiihtosuksissa, tehden pohjasta hyvin liukuvan. Aisa on rakenteeltaan yksiosainen, eikä siinä ole rikkoutuvia liitoskohtia tai kiinnikkeitä, mikä lisää ahkion käytön huolettomuutta   ja luotettavuutta.

Ahkion suunnitteluprojekti on osa Haltin 40-vuotisjuhlavuoden toimenpiteitä ja osaltaan kertoo paluustamme takaisin juurillemme arktisen seikkailun ja retkeilyn pariin. Tavoitteemme on jatkaa tätä perinnettä ja innostaa yhä useampia ihmisiä nauttimaan luonnon tarjoamista unohtumattomista kokemuksista.

DSCF2199