fbpx

Uutiset

GoExpo Winter tekee talvilajit tutuiksi lapsille

GoExpo Winter esittelee koko joukon talvella harrastettavia koko perheen lajeja: luistelua, hiihtoa ja laskettelua. Lisäksi neuvotaan, miten kesäisiä ulkoilumuotoja, pyöräilyä, juoksua ja retkeilyä, voi turvallisesti ja mukavasti harrastaa myös talvella. GoExpo Winter järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 15.-17.11.

Alennuskoodilla RETKI saat 5 euron alennuksen pääsylipusta, kun ostat lipun viimeistään 14.11.

Talvitapahtuma tuo talviset olosuhteet Messukeskukseen, jonne rakennetaan lumimäki ja jäädytetään luistelukenttä. Lumimäessä pääsee laskemaan tubing-renkaalla ja kokeilemaan laskettelua Rukan hiihtokoulussa. Jäällä nähdään muun muassa taitoluistelua, jääkiekkoa ja kaukalopalloa, ja kävijät pääsevät itse testaamaan taitojaan lainaluistimilla. Taitoluisteluliiton ja alan yritysten yhteisellä osastolla on lisäksi synteettinen jää, jossa voi myös kokeilla luistelua.

Koko perhe liikkumaan

Koululaiset ja lapsiperheet on huomioitu myös tapahtuman ohjelmassa. Aikuisille annetaan käytännön vinkkejä, miten lapsia voi innostaa liikkumaan lumella ja jäällä ja miten koko perhe voi lähteä turvallisesti koskemattomille lumille. Rinteiden ulkopuolella laskeminen on yleistynyt myös laskettelukeskuksissa, joten lumiturvallisuus on kaiken ikäisille ajankohtainen aihe.

Lapsiperheitä innostetaan myös hiihtämään. Pieni lapsi tarvitsee retkelle esimerkiksi ahkion, mutta lapsen kasvaessa lenkille lähdetään lapsen tahtiin. Pitkätkin lenkit onnistuvat yhdessä, kunhan lapsi saa tarvittaessa vetoapua ja hauskoja taukoja. Lapset ovat luontaisia mäenlaskijoita, joten heille voi tarjota haasteita ja hauskuutta pienistä ja isommistakin mäistä. Hiihdonopettaja Tomi Savolainen antaa lapsiperheille tuhdin tietopaketin ladulle ja rinteeseen.