fbpx

UutisetVarusteet

Fjällräven uudistaa telttamalliston

Keb_Endurance_3_53603-616
Keb Endurance 3

Kevään aikana lanseerattava Fjällrävenin telttamallisto on uudistettu täysin. Uuden 16:n telttamallin taustalla on pitkä kehitystyö, jonka aikana kaikki teltan osat on punnittu ja trimmattu. Jokaisen teltan osan on oltava mahdollisimman kevyt, ilman että kestävyydestä ja luotettavuudesta tingitään yhtään.

Abisko_Lite_1_53301-525
Abisko Lite 1

”Näimme mahdollisuuden parantaa toiminnallisuutta ja kestävyyttä yhä pidemmälle uusilla materiaaleilla ja tuunatuilla yksityiskohdilla. Halusimme myös yksinkertaistaa telttamalliston logiikkaa ja helpottaa teltan valintaa loppukäyttäjälle. Nyt meillä on käsissämme yhtenäisempi kokonaisuus ja selkeä jako kahteen telttaperheeseen, Abiskoon ja Kebiin”, kertoo Fjällrävenin telttamallistosta vastaava tuotekehittäjä, Fredrik Hyltén-Cavallius.

Uusi, kestävä TripleRip-rakenne

Teltoissa on uudet nailonkankaat, joissa on kestävä, kaksisuuntainen TripleRip-rakenne. Ulkokankaissa on yhdistetty kahta erivahvuista kudontaa – vahvemmin kudottu kangas on tarpeen kulutukselle alttiissa kohdissa, kun taas muissa osissa riittää kevyempi kudonta. Näin teltta on saatu kestäväksi samalla kun teltan kokonaispaino pysyy kevyenä.

Mallit eri käyttötarkoituksiin

Uusissa teltoissa on paljon ominaisuuksia, jotka tekevät teltassa asumisesta turvallisempaa ja mukavampaa. Ulko- ja sisäteltta on kiinnitetty toisiinsa, jolloin teltta on helppo pystyttää. Uudet värikoodatut kaaritunnelit mahdollistavat tuplakaarien (lisävaruste) käytön, mikä tuo lisävakautta äärimmäisissä olosuhteissa.

Kestävät Dyneema-myrskynarut, maailman johtavalta valmistajalta DAC:lta tulevat kaaret ja kiilat ja itsestään lukkiutuvat vetoketjut tekevät teltoistamme erittäin suorituskykyisiä kaikenlaisessa maastossa.

Mallistossa on kaksi selkeää telttaperhettä:

Abisko on sarja keveitä telttoja, jotka käyvät melkeinpä kaikenlaiseen ulkoiluun ja retkeilyyn. Mallistossa on laaja valikoima erilaisia malleja jotka toimivat vuoden ympäri, lukuunottamatta ääriolosuhteita.

Keb-mallisto on tarkoitettu vaativaan neljän vuodenajan käyttöön, kun tarvitset erityisen kestävää luotettavaa telttaa, ääriolosuhteisiin asti. Kebissä on vähemmän malleja ja kaikki yksityiskohdat on mukautettu talvikäyttöön ja telttailuun vaikeassakin maastossa, esim. avotunturissa.

Telttamallistoon kuuluu myös Polar, joka käsittää nimenomaan talvikäyttöön tarkoitetun teltan. Se on ainutlaatuisen vahva ja turvallinen pitkillä talvivaelluksilla arktisissa olosuhteissa. Polar tulee markkinoille syksyllä 2016.

Suoraan palkintopallille

Uudet teltat on testattu vaelluksilla erilaisissa ilmastoissa – kosteissa sademetsissä, kuivissa ja lämpimissä vuoristoilmastoissa sekä pohjoismaisilla tuntureilla ja vuorilla, kesä- ja talviolosuhteissa. Testiryhmiltä saadut palautteet ja tulokset sekä myös ennakkoon saatu median ja toimialan palaute on ollut erittäin positiivista.

Telttamalleista Abisko Shape 2 sai OutDoor Industry Awardin, joka on yksi johtavista outdooralan suunnittelupalkinnoista.

Raati arvosti kevyitä kankaita sekä niiden uutta rakennetta ja joustavia toimintoja. Teltalla on poikkeuksellisen hyvät, säädeltävissä olevat tuuletusmahdollisuudet. Lämpimällä kelillä teltan ulkokangas voidaan rullata ylös molemmista päistä, jolloin teltan sisältä voi nauttia hienoista näkymistä ja ilma kiertää erinomaisesti. Myös ulko-ovi voidaan rullata ja lukita puoli-avoimeen asentoon tuuletusta varten ilman että sade pääsee sisätelttaan asti.

Abisko Shape 2 sopii niille, jotka arvostavat kevyttä painoa mutta haluavat silti tilavan absidin. Mallia löytyy myös 3-hengen versiona.

Abisko- ja Keb- perheet saavat jatkumoa Polar-perheestä syksyllä 2016, jolloin markkinoille tulee uusi expedition-sarjan telttamme Polar Endurance 3. Teltta on tarkoitettu erittäin vaativaan käyttöön arktisilla alueilla. Polar Endurance 3:lle myönnettiin äskettäin arvostettu ISPO Award kansainvälisillä talviurheilumessuilla ISPO:ssa Münchenissä.