fbpx

Uutiset

Erämessut siirretään ensi kesään

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi Riihimäen Messut Oy:n hallitus on tehnyt 27.5.2021 päätöksen siirtää Kansainväliset Erämessut ensi kesään. Erämessut siirretään nyt kolmatta kertaa koronan vuoksi. Seuraavat Erämessut järjestetään Riihimäen Urheilupuistossa 9.–12.6.2022. Erämessut täyttää silloin 50 vuotta.

Koronatilanne on viime aikoina hyvästä rokotustilanteesta huolimatta pahentunut merkittävästi Kanta-Hämeessä. ”Kokoontumisrajoitus on kesäkuun puoliväliin asti kymmenen henkilöä. Emme millään voi uskoa, että kokoontumisrajoitus skaalautuisi puolessatoista kuukaudessa edes 10.000 henkilöön, eikä 50 hengen lohkot oikein toimi Erämessujen tyyppisessä tapahtumassa”, toteaa Riihimäen Messujen toimitusjohtaja Ninni Manninen. ”Jos meillä tai AVI:lla olisi kristallipallo, olisi päätöksen teko helpompaa. Vaikka kuinka haluamme tarjota kuluttajille elämyksiä ja kohtaamisia, ei tapahtuman toteutuminen vaikuta tässä tilanteessa realistiselta. Näytteilleasettajille tulee lisää työtä ja kustannuksia, jos perumme Erämessut myöhemmässä vaiheessa. Parempi tehdä päätös nyt, kuin roikkua löysässä hirressä. Epävarma tilanne on myös jo saanut osan näytteilleasettajista epäröimään messuille osallistumista. Haluamme järjestää tapahtuman, joka on brändin mukainen ja vastaa asiakaslupaukseen ”, jatkaa Manninen.

Ensi kesänä juhlitaan isosti

Kansainväliset Erämessut täyttävät ensi vuonna 50 vuotta. Tapahtumalle ikä on todella kunnioitettava. Erämessut järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1972. Riihimäellä oli messuiltu ensimmäisen kerran jo vuonna 1937, mutta tällä kertaa päätettiin järjestää erikoismessut, jonka teemana oli metsästys ja kalastus. Erämessujen suojelijana toimi Tasavallan Presidentti Urho Kekkonen. Juhlavuonna Riihimäen Messut avaa Erämessujen historiaa mm. sosiaalisen median kanavissa ja Suomen Metsästysmuseolla järjestettävässä juhlanäyttelyssä.