fbpx

Uutiset

Ensilumi Helsinkiin – GoExpo Winter

Vaikka Lapissa ensilumi onkin jo satanut, nähdään pääkaupunkiseudulla lunta ensimmäisen kerran yleensä marraskuussa, kun GoExpo Winter -messut avataan. Vaikka ulkona olisikin vielä reilut plussakelit, voi Messukeskuksessa kokeilla erilaisia lumilajeja, kuten hiihtoa, laskettelua ja pyöräilyä. Pyöräilyä voidaan nykyisin pitää myös talvilajina, kun erityisesti paksupyörien suosion myötä yhä useampi liikkuu sellaisessa talvisinkin.

Suomalaiset liikkuvat liian vähän. Vain kymmenesosa 15–64 –vuotiaista liikkuu terveysliikuntasuositusten mukaisesti. Viidennes työikäisistä ei liiku lainkaan. Messuilla uuden lajin löytäminen käy helposti, kun seurat tarjoavat ilmaisia tutustumiskäyntejä, joista voi hankkia kipinää uuden lajin aloittamiselle.

Talvisessa luonnossa liikkumiseen sopivia lajeja ovat hiihdon lisäksi lumikenkäily ja retkiluistelu. Fatbike sopii myös talviluontoon ja jos ei itse halua pyörää hankkia, on sellaisia vuokrattavissa esimerkiksi hiihtokeskuksissa ympäri Suomea.

Retki-lehti on GoExpo Winter -messuilla mukana omalla osastolla, yhdessä karttoja kustantavan Calazon kanssa.

Retkeilytoimittaja Joel Ahola kertoo messuilla talviluonnossa yöpymisestä. Esitykset perjantaina klo 14 ja sunnuntaina klo 16 GoSHow-lavalla.

Lukijaetuna voi hankkia aikuisten lipun hintaan 10 € (norm. 16 €), kun ostat lippusi  viimeistään 1.11. Messukeskuksen verkkokaupasta: shop.messukeskus.com.
Syötä verkkokaupan kassalla alennuskoodi: RETKI

Messut 2.11.-4.11.