fbpx

Uutiset

Äänestä Vuoden 2016 retkikohdetta

vuodenretkikohde_logo

 

Vuoden Retkikohde 2016 -kilpailun finaali on käynnissä, ja 5 000 euron palkinnosta kilpailee yhteensä kymmenen kohdetta. Vuoden retkikohde -finaalissa on mukana luontoretkeilyyn sopivia vesistöjä, joissa on tarjolla retkeilypalveluita ympärivuotisesti. Palveluita ovat esimerkiksi reitit, rantautumis- ja nuotiopaikat, kanoottien, SUP-lautojen, retkiluistimien ja potkukelkkojen vuokraus, alkeiskurssit, ohjatut melonta- ja kalastusretket sekä varustekuljetukset, majoitus ja ruokailut.

Finaaliin pääsivät seuraavat kohteet:

Etelä-Saimaa

Inarijärvi

Kalajoki

Koloveden kansallispuisto

Lentua

Linnansaaren kansallispuisto

Päijänteen kansallispuisto

Raahen saaristo

Saaristomeren kansallispuisto

Tuusulanjärvi

 

Nettisivuilta www.goexpo.fi/vuodenretkikohde löytyy esittely jokaisesta finalistikohteesta sekä linkki äänestyslomakkeelle. Äänestys netissä päättyy sunnuntaina 16.2.2016 ja äänestystulos julkistetaan GoExpo-messujen avajaispäivänä 4.3.2016. Yleisöäänestyksen voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön 5 000 euron stipendin lisäksi osastopaikalla GoExpossa 4.-6.3.2016.

 

Kilpailu kannustaa retkeilemään ja liikkumaan luonnossa

Vuoden Retkikohde -kilpailu järjestetään nyt kahdennentoista kerran. Kilpailulla pyritään edistämään retkeilyn ja retkeilykohteiden tunnettuutta sekä löytämään uusia, kiinnostavia kohteita. Suomen Messusäätiön palkintostipendi on tarkoitettu kohteen toiminnan kehittämiseen ja kävijöiden hyödyksi, esimerkiksi uuden nuotiopaikan rakentamiseen tai nettisivujen parantamiseen.

Viime vuoden teema olivat retkeilypalvelu, ja silloin tittelin voitti Mäntyharju-Repovesi reitit.