fbpx

Uutiset

55 000 ihmistä osallistui Suomen luonnon päivän tapahtumiin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suomen luonnonpäivänä lauantaina 26.8 kymmenet tuhannet ihmiset lähtivät yli 260 järjestettyyn luontotapahtumaan kuuntelemaan kuorojen laulua, retkeilemään, syömään yhdessä taivasalla ja juhlimaan luontoa. Yli 2000 kuorolaista lauloi luonnon omissa konserttisaleissa. Siniristiliput liehuivat luonnolle tuhansissa lipputangoissa.

Luonnon päivät on yksi suurimpia Suomi 100 -hankkeita. Valtavan osallistujamäärän lisäksi neljän Luonnon päivän yli tuhatta tapahtumaa ovat järjestäneet lukemattomat vapaaehtoiset, ja sata luontolähettilästä yhteiskunnan eri aloilta ovat kannustaneet ihmisiä lähtemään luontoon. Näistä sadas on presidenttipari, jonka Luontolähettiläisyys julkistettiin lauantaina.

Luonnon päivien alkuperäinen tavoite toteutui hyvin: Luonnon päivät tapahtumineen ovat innostaneet monet tottumattomat retkeilemään, ja ihmiset ovat löytäneet uusia tapoja luontoilla ja nauttia luonnon hyvinvointivaikutuksista. Tapahtumissa on bongailtu lintuja ja kasveja, kerätty sieniä, kalastettu, metsäjoogailtu, nukuttu yö ulkona, tehty linnunpönttöjä, nautittu valotaiteesta, laulettu ja tanssittu metsän siimeksessä, pulahdettu avantoon jne.

Suomen luonnon päivää juhlitaan seuraavan kerran ensi vuoden elokuun viimeisenä lauantaina 25.8.2018.

Suomen luonnon päivästä halutaan vakiintunut liputuspäivä

Kehotus liputtaa luonnolle oli tavoittanut suomalaiset hyvin: Liput liehuivat niin virastojen, kuntien, taloyhtiöiden ja omakotitalojen pihoissa. Sisäministeri Paula Risikko nosti lipun Suomen luontokeskus Haltiassa, presidentti Sauli Niinistö puolisoineen Teijon kansallispuistossa ja pääkaupungin pormestari Jan Vapaavuori Töölönlahdella. Haltiassa kuultiin myös ensiesitys uudesta lippulaulusta YL:n ja Tapiolan kuoron esittämänä. Ministeri Risikko suositteli puheessaan, että suomalaiset liputtaisivat luonnolle myös ensi vuoden Suomen luonnon päivänä eli elokuun viimeisenä lauantaina.

Luonnon päivien järjestäjät ovat tehneet esityksen siitä, että Suomen luonnon päivästä tulisi vakiintunut liputuspäivä. Tämän vuoden liputuksen suosio antaa uskoa siihen, että tämä toive toteutuu, kun vakiintuneista liputuspäivistä seuraavan kerran päätetään.