fbpx

Retket

Koiravaljakolla pohjoiseen

juha-romppanen_kuvaaja-joona-kotilainen_orig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koiravaljakkoseikkailija Juha Romppanen kunniottaa satavuotista Suomea matkaamalla koiriensa kanssa itärajaamme pitkin etelästä pohjoiseen. Mikäli suunnitelmiin ei tule viime hetken muutosta, Romppanen lähtee valjakkonsa kanssa 6. helmikuuta 2017 Virolahdelta tähtäimenään Suomen, Ruotsin ja Norjan raja eli ns. Kolmen valtakunnan rajapyykki. Matkan on tarkoitus kestää noin kolme viikkoa ja se dokumentoidaan laajasti sosiaaliseen mediaan kuvin ja videoin. Lisäksi matkasta valmistuu dokumentti myöhemmin ensi vuonna.
”Haluan haastaa itseni ja koirat. Kukaan ei ole Suomessa ajanut valjakolla yli 1200 kilometriä. Lähdemme retkeen noviisina ikään kuin hakemassa seikkailijan kannuksia sekä testaamaan omaa mieltä. Reissu on kunnianosoitus satavuotiaalle Suomelle, sotaveteraaneille sekä vuosi sitten menehtyneelle isälleni. Hän oli sotilasmestari ja selviytymisen ammattilainen”, Romppanen paljastaa.

Romppanen on aiemmin ajanut koiravaljakolla muun muassa Lapissa pitkiä matkoja. Häneen voi tutustua tarkemmin hänen kotisivuillaan http://koiravaljakko.fi/

”Olen kiitollinen siitä, että saan Helly Hansenilta matkaan sopivat vaatteet ja varusteet, sillä kerrospukeutuminen on Suomen oloissa äärimmäisen tärkeää. Lähtökohtaisesti tähän matkaan pitää varustautua kuin naparetkelle”, Romppanen kertoo.